Home

Етериум успя да се открои сред останалите криптовалути

07.12.2022 9:53 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум успя да се открои сред останалите криптовалути

Благодарение на това, че Етериум премахна стигмата, свързана с "алткойните", повече проекти имат възможност да докажат, че не всичко се свежда до начина, по който ги определят.

Първоначално алткойн означаваше “алтернатива на Биткойн“, защото в ранните етапи на развитието на криптоактивите всяка валута, базирана на блокчейн, се разглеждаше като имитация на Биткойн. 

Определението “алткойн” беше използвано като събирателен термин за криптовалути, различни от Биткойн (BTC). Тогава криптовалути като Лайткойн (LTC), XRP и други се използваха главно за плащания.

Това се промени от 2011 г. насам, заради появата на повече от 20,000 криптовалути, всяка от които е свързана с различни видове крипто проекти и токени. 

Също така видяхме как издръжливостта на токените се простира в секторите на публичните вериги, децентрализираните финанси (DeFi), децентрализираните автономни организации (DAO), стабилните монети и др.

Ако названието “алткойн” се отнася до криптовалути, които не са Биткойн и имат същите характеристики като BTC, това определение със сигурност вече не отговаря на всичките създадени крипто активи.

Еволюиралото определение за алткойн вече е много по-широко. Обикновено се отнася за алтернативна монета в определена рамка. Алткойните често са по-усъвършенствани и специализирани по отношение на техническите характеристики или приложенията на екосистемата, но досега нито един от тях не се е доближил до това да надмине Биткойн. 

Вземайки всичко това предвид, дали Етериум (ETH) все още се вписва в това определение?

Етеериум промени ли статута си?

В очите на инвеститорите дори Етериум първоначално беше възприеман като поредния подражател на Биткойн, когато стартира за първи път през 2015 г. – дотолкова, че активът дори не попадна в десетте най-големи криптовалути през същата година. 

Статутът на Етериум като водещ алткойн възникна в резултат на нови развития както в по-широката крипто екосистема, така и в собствените му оперативни възможности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Колко вероятен е срив до $5,000?


От технологична гледна точка ETH задмина BTC, за да се превърне в първата публична верига, която поддържа смарт договори, като по същество катализира DeFi.

Децентрализираните аспекти на актива и растежа на Етериум създадоха много по-жизнена общност. Актива е не само валута, но и платформа за екосистеми. Този растеж само се засили от бума на първоначалното предлагане на монети (ICO) през 2017 г.,  “DeFi лятото” на 2020 г. и стартирането на многобройни публични вериги, поддържащи Етериум виртуалната машина.

Сливането на Етериум промени играта

Сливането на Етериум e ключов етап от прехода на консенсусния механизъм на мрежата от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS). To всъщност представляваше само първата стъпка от процес, състоящ се от 5 части. Всички следващи стъпки имат за цел да позволят на мрежата на Етериум да обработва 100,000 транзакции в секунда при минимални такси.

Въпреки че Сливането промени няколко неща към по-добро – включително рязко намаляване на потреблението на енергия и повишаване на сигурността – инвеститорите не очакват незабавен ценови тласък.

Вместо това то постави основите на по-нататъшна инфраструктура, която може да реши проблемите ѝ през следващите години.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Големите инвеститори агресивно трупат този алткойн


Можем също така да очакваме, че част от тази инфраструктура ще включва още революционни валути, които ще се появят като пазарни претенденти на Етериум и Биткойн. 

Въпреки че притежателите на ETH са в очакване на потенциален флипинг (пазарната стойност на ETH да изпревари тази на BTC), за да погребат веднъж завинаги класификацията на алткойн, това не означава, че други блокчейн участници също не са претенденти за това. 

Доминантността на големи играчи като Биткойн и Етериум в сферата на блокчейн не трябва да обезкуражава предприемаческия дух на  разработчиците на технологията или алтернативни мрежи. 

Ако позицията на Биткойн като “оригиналната криптовалута” означава, че всички останали монети вечно се считат за алткойни, то никое подобрение на Етериум – Сливането или друго – не може да промени това. Но ако названието е просто въпрос на семантика, тогава алткойните имат възможност да докажат, че начина, по който ги наричат, няма значение. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Cardano се сблъсква с мечи настроения въпреки предстоящата актуализация

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че Cardano (ADA) преживява най-високото си ниво на мечи настроения от повече от година насам, като трейдърите до голяма степен отхвърлят криптовалутата.

17.07.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.