НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Таксите за газ достигнаха близо 4-годишно дъно

13.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Таксите за газ достигнаха близо 4-годишно дъно

Потребителите на Етериум празнуват значителен спад в таксите за газ, отбелязвайки най-ниските нива в мрежата от началото на 2020 г.

Това намаление означава по-евтини транзакции, което е от полза както за редовните потребители, така и за разработчиците. Експертите обаче са предпазливи, предполагайки, че този спад на таксите може да не продължи дългосрочно, което поражда опасения за бъдещето на мрежата.

Таксите за газ на Етереиум отбелязаха значителен спад, спадайки с 93% от пика си от $30 преди шест месеца, както се съобщава от BitInfoCharts. Това намаление направи различни дейности в блокчейна на Етериум по-рентабилни, като простите суапове на активи сега струват около $5, а издаването на NFT е на цена от приблизително $9.

Няколко фактора допринасят за това намаление, включително неотдавнашната актуализация на Cancun-Deneb, за което се смята, че е подобрило ефективността на мрежата. Въпреки това, въпреки оценката на потребителите за по-ниските такси, продължават опасенията относно устойчивостта на тази тенденция.

Почти нулевите „blob” такси предполагат ниско търсене на блок пространство, което потенциално води до бъдещи задръствания на мрежата и пикове на таксите. Освен това, намалените такси могат да повлияят на рентабилността на копачите, поставяйки предизвикателства пред децентрализацията на мрежата.

Справяйки се с тези предизвикателства, основателят на Етериум, Виталик Бутерин, предложи значително надграждане, въвеждащо концепцията за „многоизмерен газ“. Тази надстройка има за цел да предостави на Етериум по-голяма гъвкавост в управлението на ресурсите, като потенциално подобри пропускателната способност на транзакциите, без да компрометира сигурността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Основателят на Telegram получи милиони в нов алткойн и се закани да не продава до 100х печалба

На 17 май Павел Дуров, основател на Telegram, изрази благодарността си към проекта Notcoin за щедрото дарение.

19.05.2024 11:30 2 мин. четене

Тази криптовалута скочи с над 40% след съобщение за нова актуализация

Алткойн, свързан с ориентиран към сигурността крипто портфейл, значително надмина по-широкия пазар на дигитални активи, като тази седмица се повиши с над 40%.

19.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.