НАЧАЛО Алткойни

Етериум китовете увеличиха обема на покупки – какво означава това за цената?

септември 7, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум китовете увеличиха обема на покупки – какво означава това за цената?

Въпреки че търсенето на ETH нарасна през последната седмица, цената му остава в тесен диапазон, тъй като лошите настроения продължават да се натрупват.

Акумулирането на Етериум (ETH) сред китовете, които притежават между 10,000 и 100,000 монети, се повиши до седмичен връх на 4 септември, разкриват данни от Santiment.

Според доставчика на данни за веригата кумулативният брой на тази кохорта китове се е покачил от 1,075 на 1,088 между 3 и 4 септември, тъй като през този период те колективно са закупили около 260,000 ETH на стойност близо $425 милиона. Оттогава обаче броят на много по-големите ETH китове е намалял.

Данните от Santiment разкриха 2% спад в броя на ETH китовете, които притежават между 100,000 и 1,000,000 монети през последните три дни.

Въпреки че кохортата от ETH китове е засилила натрупването през последните няколко дни, обемът на транзакциите с китовете на монетата като цяло е намалял през последния месец.

Данните от IntoTheBlock разкриват 27% спад на транзакциите с ETH китове на стойност между $1 милион и $10 милиона. При транзакциите над $10 милиона обемът на сделките е спаднал с 11% през последните 30 дни.

Спадът в обема на сделките с китове може да се дължи на тесните ценови движения на ETH. От юли насам цената на ETH се движи в границите на диапазона и все още не е излязла от диапазона $1,600-$1,800. Към момента на писане на статията водещият алткойн се разменя на цена от $1,628, по данни на TradingView.

Въпреки че през последните седем дни се наблюдаваше повишено търсене на монетата, цената ѝ не успя да се промени съответно. Според IntoTheBlock броят на новите адреси, създадени за ежедневна търговия с ETH, се е увеличил с 30% през последната седмица.

По същия начин броят на активните дневни адреси се е увеличил с 10% през същия период. Скокът в мрежовата активност на даден актив обикновено е предвестник на ценово рали. Въпреки това, с изявените мечи настроения на общия пазар, цената на ETH остава в консолидация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.