НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Кога да очакваме следващата голяма актуализация на мрежата?

ноември 3, 2022 19:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Кога да очакваме следващата голяма актуализация на мрежата?

Със "Сливането" и придружаващия преход на мрежата към доказателство за залог (PoS) блокчейнът на Етериум активира на 15 септември може би най-важния и най-голям ъпгрейд за всички времена. Следващата стъпка в процеса на прехода между консенсусните механизми е Shanghai.

След едномесечна почивка миналия петък всички основни разработчици (ACD) на Етериум се събраха за 148-ата си среща. Под председателството на Тим Бейко от Фондация Етериум разработчиците обсъдиха плановете за Shanghai.

Заедно те постигнаха консенсус, че Shanghai като минимум трябва да включва изтегляне на заложените ETH (EIP 4895) и три други незначителни оптимизации на мрежата (EIP 3651, 3855 и 3860). Освен това основните разработчици постигнаха съгласие за по-нататъшен преглед на EIP 4844 и промените в кода на Ethereum Virtual Machine Object Format (EOF) за евентуално включване в обновяването на Shanghai.

Друга широко обсъждана актуализация, която някои разработчици искат да включат в Shanghai, е предварителната версия на т.нар. “шардинг”, въвеждаща нов тип транзакция в Етериум. Тя може да се използва за уреждане на партиди от транзакции от rollups от втори слой по икономически ефективен начин.

Представители на Besu и Nethermind обаче изразиха загриженост относно готовността за имплементацията като заявиха, че сложността и обхватът на промяната в кода все още не са добре дефинирани.

Какво въздействие ще окаже Shanghai върху цената на Етериум?

Като се има предвид фактът, че в момента са заложени около 15.51 милиона ETH, което съответства на около 12.7% от общото предлагане, актуализацията Shanghai може да окаже огромен натиск върху продажбите.

Shanghai може да даде на инвеститорите първата възможност да разрподадат своите ETH, някои от които са били заключени в продължение на две години. Дори ако половината от всички заложени ETH запазят статута си, натискът за продажба от страна на другата половина ще бъде огромен.

Два решаващи фактора за цената на Етериум напоследък бяха високият дял на неликвидните ETH чрез заключването на ETH и EIP-1559. С ъпгрейда от 5 август беше въведен механизъм за изгаряне на таксите, който изтрива базовите такси за ETH, плащани за регистриране на транзакции в мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят спадове до нови дъна, твърди анализатор


Това води до намаляване на предлагането на ETH всеки път, когато чрез изгарянето на такси се унищожават повече ETH, отколкото се създават.

Кога да очакваме Shanghai?

Основните разработчици все още не са се споразумели за датата на обновяването. В зависимост от това, как напредва предварителната версия на шардинга, извършването на хард форк само със тегления на стейкнатите ETH и по-малките EIP може да означава, че първата имплементация на Shanghai ще се осъществи през февруари 2023 г. По този начин втората фаза на Shanghai, която тогава ще се фокусира върху шардинга, ще бъде интегрирана в основната мрежа през септември.

За разлика от това, обединяването на всички EIP в един хард форк може да означава, че Shanghai ще се случи “някъде през юни или юли”.

В навечерието на днешната среща на FOMC инвеститорите в ETH изглежда остават предпазливи. Цената се движи под 200-дневната пълзяща средна, но над 100-дневната пълзяща средна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.