Home

Етериум ETF може да разочарова инвеститорите – ето защо

27.06.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF може да разочарова инвеститорите – ето защо

Докато някои прогнозират силен приток на средства, други предупреждават, че търсенето може да не достигне нивата, наблюдавани при Биткойн ETF.

Оптимизъм за Етериум ETF

Мат Хуган прогнозира приток на $15 милиарда в ЕТН ETF през следващите 18 месеца въз основа на пазарната капитализация на Етериум спрямо Биткойн и данните от международните ETF пазари.

Хоуган смята, че до края на 2025 г. Биткойн ETF-ите ще притежават $100 милиарда. След като е взел предвид данните за международните пазари и липсата на печеливша “carry trade” стратегия за Етериум, той е стигнал до прогнозата от $15 милиарда.

Carry trades” е търговска стратегия включват заемане на средства при по-нисък лихвен процент, за да се инвестира в актив с по-висока доходност. Например инвеститорите в Биткойн ETF могат да печелят, като купуват спот Биткойн и продават BTC фючърсни договори. Поради разликите в структурата на фючърсния пазар на ETH, ликвидността и липсата на стейкинг обаче подобна стратегия е малко вероятна за Етериум.

Предпазливи прогнози на JPMorgan и други

Анализаторите на JPMorgan имат по-консервативна прогноза, като очакват приток от $1 – $3 милиарда за ETF-ите на ETH. Те твърдят, че на Етериум му липсва предимството да е пръв, както и халвинг събитието, което даде тласък на Биткойн ETF-ите. Механизмът за доказателство за залог (PoS) на Етериум също играе роля за тяхната предпазлива прогноза.

Въпреки това количеството стейкнати ETH показва положителна тенденция от януари 2024 г. насам, което съвпада с пускането на Биткойн ETF.

По-рано Bernstein предположи, че притежанието на Етериум директно може да бъде по-изгодно без стейкинг, тъй като съотношението на разходите на фонда може да бъде в тежест на инвеститорите. Това е част от причините, поради които VanEck планира да намали първоначално своите такси.

Конкурентен пейзаж и бъдещи перспективи

Главният анализатор на Bloomberg Ерик Балчунас отбеляза, че ETF за Етериум може да привлече само около 10% от притока, който Биткойн ETF-ите са постигнали, подчертавайки значителна разлика.

Кристофър Пъркинс, президент на VC фирмата CoinFund, спомена пред Fortune, че основното предизвикателство пред Етериум е брандирането. Слабата реакция на многократното пускане на ETH фючърси през октомври 2023 г. може да се повтори при спот дебюта.

Заключение

Очакването около пускането на Етериум ETF носи смесица от бичи прогнози и предпазливи възгледи. Макар че тези ETF-и може да не достигнат нивата на успех на Биткойн, те все пак могат да изненадат пазара с пазарното си представяне.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Бомбастична прогноза за Етериум от анализатор

Крипто анализатор прогнозира, че Етериум (ETH) може да достигне нови исторически върхове около $8,000.

12.07.2024 20:30 2мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Известен анализатор обяви подкрепата си за тези алткойни

Наскоро опитен пазарен анализатор, известен с типичните си мечи възгледи, зае бича позиция по отношение на някои алткойни.

12.07.2024 10:00 1мин. четене

Cardano може да се насочи нагоре след предстоящия хард форк Chang

Наскоро Cardano (ADA) премина през труден период, като цената ѝ достигна нови дъна. Историческите тенденции обаче сочат, че възстановяването може да е неизбежно, особено с дългоочаквания хард форк Chang, планиран за този месец.

12.07.2024 6:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.