НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Дебюта на фючърсните ETF не предизвика очаквания интерес

октомври 5, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Дебюта на фючърсните ETF не предизвика очаквания интерес

В понеделник бяха въведени първоначалните борсово търгувани фондове (ETF), свързани с фючърси на Етериум, които предлагат на инвеститорите нови възможности да се ангажират с втората по големина криптовалута по пазарна капитализация.

Въпреки това дебютът не предизвика значителна търговска активност.

Шестте наскоро пуснати фючърсни Етериум ETF-и, управлявани от ProShares, VanEck и Bitwise, общо натрупаха обем на търговията от $1.9 милиона в деня на откриването си, според данни на компанията за крипто проучвания ASXN. ProShares Ether Strategy ETF (EETH), най-големият сред новопредставените фондове, регистрира сделки, надхвърлящи $870,000.

В сравнителен план този скромен стартов обем не достига $1.02 милиарда, изтъргувани през първия ден на ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) през 2021 г. Въпреки това експертите по ETF предполагат, че слабата активност съответства на нормата за стартиране на нови фондове.

Очаква се скоро да бъдат пуснати допълнителни ETF-и за фючърси върху Етериум. Valkyrie Investments наскоро отложи плановете си да преобразува своя фючърсен фонд за Биткойн във фонд за ETH, позовавайки се на регулаторни забавяния. Други емитенти, като Kelly ETFs, Invesco и различни други компании, също имат фючърсни Етериум ETF-и в процес на регистрация.

Въпреки неубедителното първоначално представяне, въвеждането на тези ETF-и бележи забележителен етап за индустрията, разширявайки инвестиционните възможности в сферата на криптовалутите за инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Алткойн скочи с 200% след важно съобщение за проекта

Helium (HNT), проект за децентрализирана безжична мрежа, разкри стартирането на икономичен план за мобилен телефон в мрежата си специално за физически лица в САЩ.

декември 7, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.