НАЧАЛО Блокчейн

Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

март 16, 2023 16:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Актуализацията “Shanghai” е крачка по-близо

Актуализацията на Етериум "Shanghai" се доближава все повече до реалността, тъй като разработчиците обявиха, че хард форкът се подлага на строги тестове в публичната тестова мрежа Goerli.

Последната генерална репетиция за предстоящия основен ъпгрейд на Етериум, наречен “Shapella” – се проведе в тестовата мрежа на Goerli.

Съществуваха обаче опасения, тъй като докато се обработваха депозитите, разработчик на ядрото на Етериум, Тим Бейко, подчерта, че процесът не е протекъл толкова добре, колкото е можело, понеже много валидатори на тестнета не са обновили своя клиентски софтуер преди форка на Goerli.

Въпреки че нямаше нищо нередно в клиентския софтуер, разработчикът насърчи офлайн операторите да актуализират, наричайки процеса “добър стрес тест”.

Актуализацията се извърши в епоха 162304 на 14 март. Въпреки че епохата първоначално не беше финализирана поради ниския процент на участие на валидаторите, то според информацията и това се случи, но по-късно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Джим Креймър е скептичен относно текущото бичо рали


Според Бейко екипите насърчават да се изчака период от четири седмици след актуализацията на Goerli за всeки потенциален форк на основната мрежа, което означава, че хард форкът на главната мрежа може да се случи до средата на април.

Все още не е определена дата за стартиране на мейннет. Въпреки това Бейко заявяви, че датата вероятно ще бъде определена на срещата на разработчиците на 16 март, ако приемем, че нещата свързани с Goerli вървят добре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене