НАЧАЛО Алткойни

Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

август 18, 2022 11:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс каза, че Етериум вероятно ще направи корективно движение през следващите седмици.

В нова блог публикация Хейс спомена, че ако Сливането е неуспешно, втората най-голяма криптовалута може да стане свидетел на рязък спад в цената.

Ако Сливането се окаже неуспешно, сривът ще бъде бърз и жесток, като се имат предвид високите очаквания на пазара спрямо обективната реалност…

Ще има негативна рефлексивна връзка между цената и размера на валутната дефлация. Или, казано по друг начин, ще има положителна рефлексивна връзка между цената и размера на валутната инфлация. Ето защо при този сценарий смятам, че трейдърите или ще тръгнат към шорт позиции, или ще изберат да не притежават ETH.

Тази връзка има долна граница, тъй като мрежата е най-дълго действащата децентрализирана мрежа. ETH достигна много голяма пазарна капитализация без Сливането. Най-популярните DApps [децентрализирани приложения] са създадени с помощта на Етериум, а Етериум притежава и най-големия брой разработчици от всички вериги на слой 1.

При този сценарий Хейс каза, че не предвижда Етериум да падне под диапазона от $800 до $1,000.

Към момента на писане на статията ETH се търгува около $1,840, като се понижи с близо 3% през последните 24 часа.

Какво е Сливането?

Дългоочакваната актуализация на ETH 2.0, която понастоящем е насрочена за 15 септември, ще позволи на основната мрежа на актива да се слее с нейната верига Beacon Chain, което ще превключи ETH към система за доказателство на залог. Понастоящем Етериум използва протокол за доказателство на работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще


Сливането има за цел да реши проблемите с мащабируемостта на мрежата, като създаде условия за бъдещи подобрения, включително шардинг.

Хейс също така сподели, че успешното надграждане ще стимулира ралито на ETH, въпреки че признава, че този ефект може да не е незабавен.

Структурното намаление на инфлацията ще се случи едва след Сливането. Очаквам, че ще го видим да се разиграва подобно на халвинга на Биткойн – т.е. всички знаем датите, на които ще се случи, и въпреки това Биткойн все още винаги се покачва след халвинга.

Въпреки това е възможно цената на ETH да се понижи леко преди и непосредствено след сливането. Тези, които намалят частично или изцяло, първоначално ще се чувстват отлично от решението си. Въпреки това, тъй като дефлацията започва да действа и поради рефлексивната връзка между високата и нарастваща цена на ETH и използването на мрежата, цената може да продължи постепенно да се покачва. В този момент ще трябва да решите кога да се върнете в позицията си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване

Цената на един алткойн се повиши, след като той беше сбъркан с родната валута на Arbitrum, която ще бъде пусната в обращение днес, на 23 март.

март 23, 2023 14:00 1 мин. четене

Какви са очакванията за цената на Arbitrum след airdrop събитието?

Популярен крипто анализатор сподели вижданията си за това как ще се отрази airdrop събитието на цената на Arbitrum (ARB).

март 22, 2023 20:00 2 мин. четене

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене