НАЧАЛО Други

ENS домейните стигнаха исторически връх през 2022 г.

януари 2, 2023 18:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ENS домейните стигнаха исторически връх през 2022 г.

Съобщението за рязкото нарастване на броя на Ethereum Name Service (ENS) домейните беше направено в Twitter от ENS.eth.

През 2022 г. потребителите са регистрирали над 2.2 милиона ENS домейна. Тази цифра представлява 80% от всички заявки за регистрация. 

Досега официалният уебсайт на Ethereum Name Service регистрира 2.76 милиона имена с 511 интеграции при 594,000 собственици. Цифрите показват положителна нотка за крипто феновете и ентусиастите, въпреки че 2022 г. завърши с несигурност, причинена от срива на FTX.

ENS домейните придобиха огромна популярност сред NFT любителите, крипто ентусиастите и инвеститорите през 2022 г. Според данни вчера са регистрирани 1,447 имена в .eth областта, 798 нови регистрирани потребители, 452 нови потребители на .eth и 380 първични регистрации на нови имена.

ENS домейните се създават и продават като NFT на пазари като OpenSea. През април 2022 г. един от тях (555.eth) беше продаден за 55.5 ETH на OpenSea. Домейнът беше закупен от опитен колекционер с китайски произход. През юли друг ENS домейн (000.eth) бе продаден за 300 ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив


С какво блокчейн домейните стават популярни ?

Блокчейн домейните представляват както криптографски, така и некриптографски помощни средства. Те могат да се използват като уникални адреси на портфейли за съхранение на дигитални валути и NFT.

Собствениците на блокчейн домейни могат също така да стартират децентрализирани уебсайтове, неподвластни на цензура със своите Web3 имена. За разработчиците, занимаващи се с различни блокчейн платформи, наличието на такива домейни би увеличило доверието в проекта пред широката общественост, особено в социални медии като Twitter.

Нарастващата популярност на блокчейн домейните сред частните лица привлече интереса и на влиятелни марки. Puma и Budweiser са придобили имена на домейни, което вероятно подсилва бъдещите проекти на компаниите в Web3 пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене