НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив

януари 2, 2023 7:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив

Крипто анализатор, който предвиди спада на Биткойн (BTC) миналата година, прогнозира огромен ръст за криптовалутата.

Анализаторът, известен под псевдонима „Dave the Wave“, каза в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC) Биткойн може да се изкачи до $160,000 до януари 2025 г.

Въз основа на LGC, която издържа теста на времето в продължение на четири години, BTC може лесно да скочи 10 пъти през следващите няколко години… 

Моделът LGC е опитът на анализатора да предвиди върховете и спадовете в цикъла на Биткойн на фона на променящите се макроикономически условия.

Според криптостратега неговата прогноза остава валидна, докато BTC се задържи над подкрепата на модела на многомесечна база.

Що се отнася до това кога LGC може да бъде обезсилен от бъдещата цена – многомесечно затваряне значително под базовата крива, тъй като това е макромодел.

Той също така подчерта, че моделът продължава да проследява ценовото действие на Биткойн въпреки трудностите на криптопазарите.

Досега базата на LGC на BTC се е доказала като най-добрата подкрепа на цената.

Нарастващата реална корекция на циклите [23% – 38% – 50%] се подразбира от графиката отпреди една година… 

Той също така вярва, че базовата линия на модела ще продължи да действа като подкрепа, точно както върхът на LGC служи като съпротива по време на последния бичи пазар.

Предишният „балон“ на практика е „спукан“. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво да очакваме от следващия бичи пазар?


Как може да се използва логаритмична крива на растежа?

  • Може да се използва за анализиране на исторически данни. Инвеститорът може да използва модел на логаритмична крива на растежа, за да визуализира миналия растеж на актива и да идентифицира всякакви тенденции или модели. Това може да помогне при взимането на по-информирани решения за това дали да купи, продаде или задържи даден актив.
  • Моделът на логаритмичната крива на растежа може да се използва за изготвяне на прогнози за бъдещото представяне на даден актив. Например, ако активът е показал логаритмичен растеж в миналото, инвеститорът може да очаква, че той ще продължи да расте с подобен темп и в бъдеще.
  • Друга употреба е определянето на цели за представянето на даден актив. Например, инвеститорът може да се стреми към определено ниво на възвръщаемост за определен период от време. Като анализира миналите резултати на актива и използва модела на логаритмичната крива на растежа, той може да определи какво ниво на растеж е необходимо за постигане на желаната цел.
  • Моделът може да се използва и за подпомагане на инвеститора при управлението на риска. Това може да стане като се идентифицират активи, които в миналото са имали относително стабилен логаритмичен растеж, който може да се разглежда като по-малко рисков от активите, които са имали по-нестабилен експоненциален растеж.

Важно е да се отбележи, че моделът на логаритмичната крива на растежа е само един от инструментите, които се използват при търговията с финансови активи. Важно е да се взимат предвид различни фактори, когато се правят инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн може да скочи с 1,000% – според трейдър, предвидил последния срив”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене