НАЧАЛО Алткойни

Илон Мъск и влиянието му върху бъдещето на Dogecoin

септември 5, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск и влиянието му върху бъдещето на Dogecoin

След като Илон Мъск придоби X (Twitter) платформата претърпя значителни промени, които предизвикаха дискусии относно участието ѝ в крипто сектора.

Тези промени насочиха вниманието към потенциалните последици за предпочитаната от Мъск криптовалута, Dogecoin (DOGE).

Наскоро X получи крипто лицез в някои щати, който му дава право да извършва услуги, свързани с дигитални активи. Този стратегически ход позиционира X за потенциално въвеждане на платежни услуги с криптовалута, което може да окаже влияние върху използването и видимостта на Dogecoin в рамките на значителната му потребителска база, състояща се от близо 450 милиона активни потребители.

Преди ребрандирането на Twitter на X, части от информация, открити от запалени наблюдатели, подсказваха за интереса на платформата към създаването на отделна дигитална валута. Смяната на фокуса и собствеността обаче временно остави тези намерения настрана.

Илон Мъск уточни, че не планира да създава друга уникална криптовалута. Участието на Мъск в X отново разпали дискусиите за това дали Dogecoin потенциално може да се превърне в собствена валута на платформата.

Въпреки несигурността Dogecoin отбеляза забележително увеличение на споменаванията в социалните мрежи, като през последната седмица нарасна с 61%. 

Освен това ангажираността на потребителите със съдържание, свързано с Dogecoin, отбеляза значителен ръст от 37.2% през същия период. Макар тези социални показатели да изглеждат обещаващи, общите настроения около Dogecoin отбелязаха спад.

Въпреки това, сред тази несигурност се появи лъч надежда. В доклад на The Wall Street Journal се предполага, че предстоящата биография на Илон Мъск може да предложи информация за потенциалното му участие в разработването на Dogecoin.

Тази възможност добави интригуващ слой към развиващия се разказ за Dogeecoin, оставяйки място за оптимизъм сред общността и ентусиастите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Citigroup стартира крипто услуга – пазарен експерт обяснява последиците за SOL, ADA и BTCS

Citigroup наскоро обяви старта на новата си услуга за дигитални активи – Citi Token Services – за управление на парични средства и търговско финансиране. Това има някои значителни последици за пазара на криптовалути.

септември 24, 2023 17:00 3 мин. четене

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене

Кой проект има потенциал да създаде милионер? Сравнение на SPCT, XRP и TON

Скокът на XRP срещу бичото рали на Toncoin срещу експлозивните печалби на VC Spectra. Открийте иновативните монети, които движат крипто пространството: XRP, TON и SPCT!

септември 24, 2023 10:22 4 мин. четене

Етериум не оправдава очакванията на инвеститорите – JP Morgan

След очакваният с нетърпение ъпгрейд, наречен “Shanghai”, Етериум не постигна очакваните нива на мрежова активност, като не оправда очакванията, според наблюденията на JPMorgan.

септември 23, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.