НАЧАЛО Биткойн

Топ 10 града, където Биткойн процъфтява

септември 5, 2023 8:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 10 града, където Биткойн процъфтява

Проучване разгледа три ключови показателя, за да оцени нивото на приемане на Биткойн в различните градове: гъстотата на търговците, които приемат BTC, наличието на банкомати за BTC и броя на населението, свързано с Биткойн. 

Ето и списък с десетте най-големи града, които демонстрират доста голямо приемане на Биткойн.

1. Сан Франциско

Не е изненадващо, че епицентърът на технологиите в Съединените щати, Сан Франциско, заема видно място в списъка. Той е дом на платформи за търговия с криптовалути като Coinbase и Kraken. Градът може да се похвали с множество търговци, които приемат Биткойн, като се започне от ресторанти и барове и се стигне до хостели и магазини. 

Освен това в района на залива има 408 Биткойн банкомата, включително 55 в границите на Сан Франциско – впечатляващо постижение, като се има предвид относително скромното население от малко над 815,000 души.

2. Ванкувър

В Канада има стабилна Биткойн общност, като Ванкувър играе важна роля. Страната е предприела регулаторни стъпки за приемане на виртуалната валута. Някога във Ванкувър се помещаваше QuadrigaCX – вече несъществуваща борса за криптовалути, която се сблъска със загуба на 180 милиона канадски долара клиентски средства след предполагаемата смърт на своя основател. 

Във Ванкувър и околните предградия има приблизително 30 търговци, приемащи Биткойн и 214 места за закупуване на BTC. Забележително е, че първият в света банкомат за Биткойн започна работа в Waves Coffee House в центъра на Ванкувър на 29 октомври 2013 г. 

3. Амстердам

Амстердам се отличава с това, че в града се помещава Bitfury, известен производител на хардуер за добив на Биткойн и служи като европейска централа на BitPay, основен доставчик на платежни услуги в крипто индустрията. 

Според информацията има повече от 35 места, където човек може да харчи Биткойн в холандската столица, включващи магазини за ремонт на велосипеди, фризьорски салони и кафенета. Жителите на града, които са 1,100,000, имат достъп до около половин дузина Биткойн банкомати. В други холандски градове като Утрехт, Ротердам и Хага също има търговци, които приемат криптовалута.

4. Любляна

Като столица и най-голям град на Словения, Любляна, с население от около 290,000 души, прави своя отпечатък върху картата на приемането на Биткойн. Известната BTC борса Bitstamp е основана от словенци, преди да разшири дейността си в Люксембург и Лондон. В Любляна има около дузина Биткойн банкомати в целия град и околностите му, както и около 150 търговци, които приемат BTC като средство за разплащане.

5. Тел Авив

Тел Авив, финансовият център на Израел и глобален център за стартиращи компании, може да се похвали с над 20 търговци, които приемат Биткойн, и пет BTC банкомата, обслужващи население от 4,400,000 души. 

Израелската Биткойн група в Тел Авив се нарежда сред най-активните в световен мащаб с над 4,000 членове. 

6. Портсмут

Изненадващо, малкият крайбрежен град Портсмут в Ню Хемпшир приютява процъфтяваща общност от ентусиасти на криптовалути, което му спечелва прозвището “Биткойн село” сред местните жители. 

В централната част на Портсмут се намират пет приятелски настроени към криптовалутите предприятия. В града и съседните му градове се намират забележителните 48 Биткойн банкомата и каси, което е впечатляваща цифра за град с население от едва малко над 200,000 души.

7. Маями

Като голям метрополис Маями е дом на около 50 търговци, които приемат BTC и на изумителните 786 банкомата и каси за Биткойн. Градът е домакин и на Маями Биткойн Конференция – един от най-старите и най-големите конгреси в областта на криптовалутите.

Правителството на Маями активно се стреми да привлече блокчейн бизнеса в града, като кметът Франсис Суарес предлага инвестиции на градски средства в BTC и потенциално пускане на общинска криптовалута.

8. Сан Салвадор

Сан Салвадор, столицата на Ел Салвадор, влезе в историята, като стана първата държава в света, приела BTC като законно платежно средство. В момента градът разполага с 61 банкомата за Биткойн и три предприятия, които приемат криптовалутата. Освен това BTC може да се използва за плащане на данъци, а чуждестранните инвеститори са освободени от данъци върху капиталовите печалби. Националното правителство си сътрудничи с предприемачи, за да въведе удобен за ползване BTC портфейл за транзакции с ниски такси.

9. Ню Йорк

Ню Йорк, финансов и технологичен център с население от 8.8 милиона души, предлага на жителите си възможността да използват Биткойн при около три дузини търговци в района на града. Сред значимите бизнеси, които приемат Биткойн, са Bitcoin Store в Долен Манхатън и CryptoART в Morningside Heights.

Ню Йорк служи и като значителен център за крипто стартъпи и медийни компании, включително CoinDesk, Decrypt и CoinTelegraph. Градът е домакин на Consensus, едно от най-големите годишни събития в крипто индустрията. Въпреки това към 2 септември 2023 г. Ню Йорк все още не е инсталирал банкомати за Биткойн, според CoinATMRadar.com.

10. Лондон

В оживената столица на Обединеното кралство, Лондон, живеят около8.4 милиона жители и около 50 търговци, които приемат Биткойн като форма на плащане. 

Сред забележителните стартъпи, базирани в града, е Coinfloor, която твърди, че е най-старата Биткойн борса във Великобритания. В Лондон се провеждат и множество срещи на групи за BTC и криптовалути.

Източник: Investopedia

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

“Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията “Rektember”.

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.