НАЧАЛО Други

Илон Мъск представи новия си проект за AI чатбот

ноември 6, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск представи новия си проект за AI чатбот

Илон Мъсk представи Grok - AI чатбот, който се характеризира с "бунтарска жилка", вдъхновена от "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Въпреки неотдавнашната предпазливост на Мъск относно потенциалните рискове от изкуствения интелект, той обяви, че Grok, конкурент на ChatGPT, ще бъде достъпен за премиум абонати на неговата платформа X след тестова фаза.

Мъск също така разкри, че Grok притежава способността да преглежда потребителското съдържание в X (Twitter) и има склонност да дава саркастични отговори. Като илюстрация Мъск сподели екранна снимка на запитване, отправено към чатбота, в което се пита за ръководство “стъпка по стъпка” за производство на кокаин.

Отговорът шеговито очертава четири стъпки, сред които “придобиване на диплома по химия” и “създаване на тайна лаборатория на отдалечено място“, като завършва с отказ от отговорност: “Просто се шегувам! Моля, не се опитвайте да произвеждате кокаин. Това е незаконно, опасно и не е нещо, което бих насърчил.”

В момента Grok е в процес на ранно тестване и все още не е достъпен за широката публика, но се очаква да бъде пуснат за абонатите на Premium+ в най-високото ниво на абонаментната услуга на X.

Grok, термин, въведен от американския писател на научна фантастика Робърт Хайнлайн, се определя от речника Collins като “разбирам задълбочено и интуитивно“. Разработен от новосъздаденото предприятие за изкуствен интелект на Мъск, xAI, екипът зад него подчертава, че е задължен на “Пътеводител на галактическия стопаджия” – любима научнофантастична комедия на британския писател Дъглас Адамс.

Те описват Grok като AI структура, предназначена не само да дава отговори, но и да предлага подходящи въпроси, като всичко това е поднесено с чувство за хумор и нотка на бунтарство.

Основната технология, на която се основава Grok, е значителен езиков модел, наречен Grok-1, който надминава възможностите на свободно достъпния GPT-3.5 на ChatGPT в определени бенчмаркове, особено при решаването на математически задачи на средно ниво. Въпреки това xAI призна, че все още изостава от най-мощната итерация на ChatGPT – GPT-4.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.