НАЧАЛО Регулации

SEC прекалява с контрола си върху криптовалутите твърди американски сенатор

ноември 6, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC прекалява с контрола си върху криптовалутите твърди американски сенатор

Сенатор Синтия Лумис изрази силни резерви относно неотдавнашните мерки на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), насочени към регулиране на индустрията на криптовалутите. 

Тя смята, че действията на SEC са равносилни на превишаване на правомощията, подчертавайки политиката, известна като “Счетоводен бюлетин 121 на персонала“, издаден през март 2022 г. 

Тази политика изисква от финансовите дружества, които държат криптоактиви на клиенти, да ги включат в собствените си баланси, като същевременно предупреждават инвеститорите за свързаните с тях рискове. Лумис твърди, че тази политика е трябвало да бъде одобрена от Конгреса, според неотдавнашно изявление на Службата за отчетност на правителството (GAO).

Сега Лумис е твърдо решена да попречи на тази политика да стане правно обвързваща, твърдейки, че тя може потенциално да навреди на потребителите в случай на срив на попечител на дигитални активи. През следващите седмици тя планира да събере подкрепа за това усилие както в Сената, така и в Камарата на представителите. 

Освен че се противопоставя на тази конкретна политика, Лумис работи по по-широкообхватно законодателство в сътрудничество със сенатор Кирстен Джилибранд, за да осигури повече регулаторна яснота за крипто индустрията.

Лумис е оптимистично настроена относно перспективите за приемане на нейното законодателство в началото на 2024 г. и е отворена за интегриране на негови аспекти в други законодателни пакети. Забележително е, че част от нейния законопроект, отнасяща се до финансирането на тероризма, вече е включена в пакета за разходи за отбрана на Сената и в момента се разглежда в Камарата на представителите.

Сенатор Лумис подчерта значението на създаването на ясна регулаторна рамка за крипто индустрията и изрази подкрепа за рамката за крипто сектора на Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите, ръководена от председателя на комисията Патрик Макхенри. Тя също така изрази готовност да си сътрудничи с Макхенри за напредъка на компонента за стабилни монети в нейния законопроект, като се стреми да постигне напредък преди края на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.