НАЧАЛО Други

Илон Мъск поставя ултиматум на служителите на Twitter

ноември 18, 2022 8:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск поставя ултиматум на служителите на Twitter

На 16 ноември новият шеф на Twitter Илон Мъск отправи ултиматум към служителите си. Според информацията служителите трябва да бъдат "изключително упорити" и да се ангажират да "работят дълги часове с висока интензивност".

Милиардерът не оставя много време за размисъл на служителите, като им е заявил, че трябва да вземат решение до 17:00 българско време на 17 ноември. Тези, които не са съгласни с новия темп на работа, ще бъдат уволнени и ще получат тримесечно обезщетение.

Мъск има за цел да подобри социалната платформа. Според него, за да се изгради Twitter 2.0 екипът ще трябва да бъде изключително ангажиран и целеустремен. Той сподели, че платформата ще бъде много по-инженерно ориентирана.

Един от първите ходове на милиардерът начело на компанията беше да уволни ръководството  и главния изпълнителен директор на Twitter – Параг Агравал. Около седмица по-късно той освободи и борда на директорите, заявявайки, че е едноличен управител на социалната платформа.

Други проблеми за решаване според Мъск са измамите и ботовете, които тормозят платформата. Съдейки по резултатите от неотдавнашно проучване обаче, той все още не е успял да го направи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: За клиентите вероятно няма да има обезщетение


Милиардерът също така пренасрочи пускането на платената синя отметка за проверени потребители след като служители установиха уязвимости в системата. На 16 ноември той написа в Twitter, че ще отложи пускането на опцията за 29 ноември с цел да се увери, че тя е стабилна.

Въпреки че изглежда отдаден на платформата, откакто я е придобил, милиардерът би искал да се откаже от контрола по някое време:

Очаквам с течение на времето да намаля времето си изразходвано в Twitter и да намеря някой друг, който да управлява платформата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.