НАЧАЛО Алткойни

Елементите афектиращи цената на Ripple

юни 21, 2018 12:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Елементите афектиращи цената на Ripple

Съществуват много въпроси за бъдещето на Ripple, но силното и ефективно медийно присъствие е ключов фактор.

Както много от вас ще знаят, Ripple и Биткойн често се сравняват помежду си. Това се дължи на техните прилики, като например голямата им репутация като пазарни ограничения в рамките на индустрията.

Но има един основен контрастиращ фактор между Биткойн и Ripple – Ripple всъщност не се базира на блокчейн технология. Вместо блокчейн, основната технология за Ripple е подобна, но и различна основана на консенсус счетоводна книга (ledger).

Ledger-a на Ripple използва HashTree, за да компилира групи от информация в една единствена стойност. След това тази стойност се изпраща през сървърите за потвърждение. Създателите на Ripple казват, че този вид консенсус прави всички продукти на Ripple: XRP, xRapid, xVia, xCurrent и RippleNet идеални за това начинание.

Ripple е сред най-популярните токени на водещите борси и в момента Ripple е третият по големина крипто проект по пазарен капитал.

И така, какво трябва да вземете предвид при закупуването на Ripple?

Медия

Както бе споменато по-горе, Ripple е една от водещите фигури на пазара на криптоовалути. Екипът на Ripple, специалисти по технологии, финанси и финтех, показаха, че основният фокус върху обслужването на клиентите и партньорствата е неразделна част от начина, по който фирмите от новата технология могат да получат подкрепа. Един от продуктите на Ripple, RippleNet има над 70 клиенти, които активно използват продукта Ripple.

Освен че има установена клиентска база, Ripple използва планирани партньорства, за да създаде известно вълнение. Ripple полага много усилия да изгради медийното си покритие и да се увери, че ги чуват.

Технология

Преди Ripple Labs, международният платежен протокол SWIFT нямаше много конкуренция. Въпреки това, може би сега се казва, че Ripple може да направи SWIFT безполезен и вече не се използва.

Ripple лабораториите са насочени към създаване на мрежи за изпращане и получаване на парични преводи (трансгранични плащания).

Основната мрежа на XRP, RippleNet, е способна бързо да прехвърля пари по целия свят. Тъй като това е възможно, то се приема поради увеличаване на броя на финансовите институции, като Santander е само една от тях.

Едно важно нещо е да се добави, че въпреки че тези институции са приели продукта Ripple, те не използват XRP в своите финансови транзакции. Въпреки това, благодарение на многото партньорства, които Ripple има, това показва силата на технологията в цялата екосистема на Ripple.

Какво следва за Ripple?

Пазарите на дигиталната валута в момента са до голяма степен равни. Независимо от бързо движещия се икономически климат, цялата индустрия изглежда е в застой.

Това също не изключва Ripple от това. Въпреки че цената на XRP се е понижила през последните месеци, цената му в момента е близка до тази, която беше през март.

Ако Ripple поддържа здравите си отношения с медиите и напредва в изграждането на нови взаимоотношения с финансовите институции, те просто могат да имат добри шансове да продължат да се борят в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум (ETH): Да очакваме ли печалби през 2023 г.?

През тази година Етериум (ETH) следва същия път като общия пазар на криптовалути, който е низходящ тренд. Стойността на целият пазар спадна до около $800 милиарда от над $3 трилиона преди година.

ноември 27, 2022 11:55 1 мин. четене

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене