НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Латиноамериканската държава Ел Салвадор добави 410 биткойна към централния си резерв, като BTC се търгува под $36,000 - цена, видяна за последно на 26-ти юли 2021 г.

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36,585 за BTC.


Салвадор прие BTC като законно платежно средство на 7-ми септември 2021 г. като средство за преодоляване на катастрофалната инфлация на фона на отслабващата покупателна способност на нацията. В днешно време страната стратегически е натрупала 1,801 BTC през последните четири месеца, особено когато пазарът вижда моментен спад на цената.


Последната покупка в момента е най-евтиното придобиване за Ел Салвадор, откакто страната прие BTC като законно платежно средство.


Букеле вярва, че "някои хора продават наистина евтино", което подкрепя дългосрочната му визия за приемането на Биткойн.Както се вижда по-горе, BTC претърпя стабилно покачване на цените от средата на юли, което доведе до рекорден връх от почти $69,000 през първата седмица на ноември. Въпреки това през следващите три месеца се наблюдава рязък спад на пазарните цени, тъй като инвеститорите пренасочват печалбите на BTC към закупуване на други токени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Този алткойн проект стартира фонд за $225 милиона


Нов доклад от Crypto.com прогнозира, че глобалният крипто пазар ще бъде домакин на един милиард потребители до края на 2022 г., тъй като все повече развиващи се страни имитират преминаването на Ел Салвадор към основното приемане на BTC.Crypto.com изчислява, че "Ако екстраполираме подобен темп на увеличение през 2022 г., ние сме на път да достигнем 1 милиард крипто потребители до края на 2022 година." 


Докладът заключава, че комбинация от развиващи се нации, следващи Ел Салвадор, и "по-приятелска позиция" към крипто индустрията означава, че "нациите вече не могат да си позволят да игнорират нарастващия наплив към крипто от страна на обществото".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да е стигнал дъно, твърди трейдър

В нова стратегическа сесия анализаторът Кевин Свенсън казва на своите абонати в YouTube, че седмичния обем на Биткойн в Coinbase предполага възможен обрат на тенденцията за BTC.“Нещото, което привлича...
МАЙ. 17, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света