НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор: Повечето жители виждат Биткойн стратегията като провал

октомври 20, 2022 19:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор: Повечето жители виждат Биткойн стратегията като провал

Изминаха 13 месеца откакто Ел Салвадор стана първата държава в световен мащаб, която прие Биткойн като законно платежно средство. Въпреки това тази политика все още изглежда непопулярна сред повечето жители.

Според проучване на Университета на Централна Америка (UCA), отразено от AFP, около 77% от жителите на Ел Салвадор смятат, че приемането на Биткойн (BTC) е било неуспешно.

Посочва се, че въпреки усилията на правителството да популяризира Биткойн и криптовалутите, 75.6% от жителите отбелязват, че никога не са използвали дигитални активи през 2022 г.

Тъй като президентът Найиб Букеле трупа все повече BTC, около 80% от анкетираните изразиха мнение, че правителството трябва да спре да харчи публични средства за закупуване на криптовалутата.

През септември 2021 г. Биткойн се тъгуваше за около $45,000. До ноември той се покачи до  $68,000, но след рязък спад в момента се търгува за под $20,000. Възползвайки се от рязкото понижение на цените, през юли Букеле закупи 80 единици Биткойн с публични средства, с което общите резерви на Салвадор достигнаха 2,381 единици.

Ел Салвадор се насочи към Биткойн в разгара на бичия подем на актива. След значителната корекция от страна на актива през 2022 г. страната се сблъска със загуби на фона на нарастващите призиви към правителството да отмени политиката. Президентът Букеле обаче остана непоколебим.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


По-малко криптовалути се използват при парични преводи

При приемането на политиката една от целите на държавата беше да улесни битовите паричните преводи, за да се избегнат традиционните банки. Паричните преводи са от основно значение за икономиката на страната, като съставляват около една четвърт от брутния вътрешен продукт на Ел Салвадор.

Въпреки това, данните на централна банка на страната от септември тази година разкриват, че по-малко от 2% от всички парични преводи включват криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.