НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор: Повечето жители виждат Биткойн стратегията като провал

октомври 20, 2022 19:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор: Повечето жители виждат Биткойн стратегията като провал

Изминаха 13 месеца откакто Ел Салвадор стана първата държава в световен мащаб, която прие Биткойн като законно платежно средство. Въпреки това тази политика все още изглежда непопулярна сред повечето жители.

Според проучване на Университета на Централна Америка (UCA), отразено от AFP, около 77% от жителите на Ел Салвадор смятат, че приемането на Биткойн (BTC) е било неуспешно.

Посочва се, че въпреки усилията на правителството да популяризира Биткойн и криптовалутите, 75.6% от жителите отбелязват, че никога не са използвали дигитални активи през 2022 г.

Тъй като президентът Найиб Букеле трупа все повече BTC, около 80% от анкетираните изразиха мнение, че правителството трябва да спре да харчи публични средства за закупуване на криптовалутата.

През септември 2021 г. Биткойн се тъгуваше за около $45,000. До ноември той се покачи до  $68,000, но след рязък спад в момента се търгува за под $20,000. Възползвайки се от рязкото понижение на цените, през юли Букеле закупи 80 единици Биткойн с публични средства, с което общите резерви на Салвадор достигнаха 2,381 единици.

Ел Салвадор се насочи към Биткойн в разгара на бичия подем на актива. След значителната корекция от страна на актива през 2022 г. страната се сблъска със загуби на фона на нарастващите призиви към правителството да отмени политиката. Президентът Букеле обаче остана непоколебим.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво следва за този алткойн, скочил над 400%?


По-малко криптовалути се използват при парични преводи

При приемането на политиката една от целите на държавата беше да улесни битовите паричните преводи, за да се избегнат традиционните банки. Паричните преводи са от основно значение за икономиката на страната, като съставляват около една четвърт от брутния вътрешен продукт на Ел Салвадор.

Въпреки това, данните на централна банка на страната от септември тази година разкриват, че по-малко от 2% от всички парични преводи включват криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене