НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ел Салвадор купува първите си 200 BTC

СЕП. 7, 2021 15:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ел Салвадор купува първите си 200 BTC

Президентът на Ел Салвадор Найби Букеле потвърди в понеделник, че правителството е закупило първите си 200 биткойна преди въвеждането на нов закон, определящ криптовалутата като законно платежно средство.

Нашите брокери ще купуват много повече с наближаването на крайния срок”, каза Букеле, позовавайки се на графика от 7-ми септември за пълно прилагане на новото законодателство за BTC.


Покупката е част от нов Биткойн фонд от $150 милиона, приет миналата седмица от Конгреса на Салвадор. Фондът ще бъде използван за улесняване на конвертирането от BTC в щатски долари при въвеждането на новия закон. По текущи цени покупката на BTC беше на стойност около $10.36 милиона.


През юни тази година Ел Салвадор стана първата страна в света, признала Биткойн като законно платежно средство. Въпреки че решението беше посрещнато с похвала от общността на Биткойн, противниците от Световната банка и Международния валутен фонд предупредиха, че новата стратегия не е добра идея. Съвсем наскоро имаше протести в цялата страна срещу новия закон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава обещаващи признаци над $51,000

От друга страна, наскоро Bank of America очерта най-малко четири потенциални ползи за приемането на Биткойн от Салвадор. В доклад, публикуван през юли, банката заяви, че приемането на BTC в страната може да рационализира паричните преводи, да насърчи финансовата дигитализация, да осигури по-голям избор на потребителите и да отвори страната за чуждестранни инвеститори.


Новият закон за Биткойн дава на салвадоранците възможността да държат дигиталното злато като част от дългосрочна инвестиционна стратегия или да го теглят в брой в някой от 200-те банкомата, инсталирани в цялата страна.


Страната също така изгражда инфраструктура, която да поддържа държавен Биткойн портфейл, наречен Chivo. Портфейлът ще има собствен банкомат, който позволява на гражданите да теглят пари в брой 24 часа на ден, без да плащат комисионни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск коментира цената на Биткойн

Ексцентричният предприемач публикува снимка на двойка, която се взира в цените на Биткойн и Етериум от леглото си, като двете най-големи монети са с цени от $69,000 и $4,200. BTC достигна връх малко н...
ОКТ. 21, 2021 14:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Биткойн достигна нов връх? - JPMorgan

Според неотдавнашната публикация на Bloomberg, от инвестиционната банка JPMorgan смятат, че BITO Биткойн ETF, който бе стартиран на NYSE във вторник, не е причината за скока на цената на водещата крип...
ОКТ. 21, 2021 16:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо 2022г. ще е невероятна за Биткойн

В ново видео Дейвис каза, че скорошното натрупване на Биткойн от дългосрочни притежатели показва, че 2022 г. “може да бъде по-бича, отколкото можем да си представим”.Разглеждайки графика, споделена от...
ОКТ. 21, 2021 08:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света