НАЧАЛО Блокчейн

EigenLayer вече е вторият най-голям DeFi протокол

07.06.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
EigenLayer вече е вторият най-голям DeFi протокол

EigenLayer, популярен протокол за рестейкинг, наскоро постигна важен момент, като надмина $20 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

Сега EigenLayer се превърна във втория по големина протокол за децентрализирано финансиране (DeFi), изоставайки само от Lido. TVL на протокола отбеляза забележителен ръст през тази година, скачайки от $1.4 милиарда до над $20 милиарда, което се равнява приблизително на 5.21 милиона ETH.

В началото на март TVL на EigenLayer възлизаше на $10 милиарда, или около 2.93 милиона ETH. Този скорошен скок в TVL се дължи както на увеличените притоци, така и на нарастващата цена на Етериум.

След стартирането на своята основна мрежа през април, EigenLayer позволява на потребителите да депозират ETH и различни ликвидни токени за стейкинг, за да осигурят мрежи на трети страни. Протоколът претърпя забележим ръст на депозитите след своя план за разпространение на токени.

Въпреки това, първоначалният период след пускането на пазара отбеляза значителни изходящи потоци поради ниските индивидуални разпределения от airdrop и недоволството в общността относно непрехвърляемостта на токена. В отговор фондацията зад Eigen увеличи разпределението на airdrop-а и изясни графика за отключване и прехвърляне на токени, което помогна за облекчаване на опасенията и подновяване на притока.

Фондацията ще разпредели 15% от своите 1.6 милиарда токени на потребителите през няколко сезона на “стейкдроп”, като 5% вече са раздадени към март 2024 г. Протоколът вече е във втория си сезон на стейкдроп, като продължава да привлича значителен интерес от страна на потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1 мин. четене

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

13.06.2024 15:30 2 мин. четене

Binance разкри поредната си инвестиция за развитието на блокчейн

Подразделението за рисков капитал на най-голямата крипто борса в света, Binance Labs, напредва с интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI) с блокчейн в най-новата си инвестиция.

12.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.