НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ефектът от халвинга на Лайткойн тепърва предстои да бъде видян

ДЕК. 27, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ефектът от халвинга на Лайткойн тепърва предстои да бъде видян

Въпреки че мнозина твърдяха, че халвинга през 2019 г. ще намали цената, Лайткойн успя да остане относително стабилен.

Според последното изследване на Coin Metrics, може да има няколко обяснения за това, но може да мине още една година, преди да осъзнаем пълния ефект, който халвинга има върху пазара.

Лайткойн е казус за други намаления на блок награди


С наближаването на халвинга на Биткойн през май 2020 г., потенциалните въздействия от 50-процентното намаление на блок наградите стават все по-важни в крипто индустрията. Според най-новото изследване на Coin Metrics, малкият брой награди от добит блок е наблюдаван от индустрията и техният „рядък характер“ прави силните прогнози почти невъзможни.

Независимо от това, Кевин Лу и екипът на Coin Metrics използваха летния халвинг на Лайткойн, за да оценят две от най-често срещаните теории за намаляване на възнагражденията при криптовалутите. Първата теория предлага следното - халвинга има малък ефект върху цената на споменатата монета, тъй като той се е отразил предварително.

Това се дължи на факта, че халвингите винаги се определят от протокола и затова са известни на всички участници на пазара. И тъй като всички са запознати с халвингите, ефективната пазарна хипотеза (EMH) казва, че потенциалните ѝ последици се отразяват изцяло в цената на монетата. Ето защо няма незабавна реакция в цената на монета веднага след халвинга.

Представянето на Лайткойн през цялата 2019 г. подкрепя тази теория. Прогнозите бяха, че моментално след халвинга, цената на LTC ще падне. Лайткойн скочи с 350% през първите шест месеца на 2019 г., най-вероятно поради това явление, надминавайки всяка друга криптовалута с изключение на Binance Coin (BNB).

Лошото представяне на монетата през втората половина на годината може да се обясни с търговците, които променят позициите си, съобщава Coin Metrics.Може ли продажбите от страна на копачите да бъдат това, което тласка нагоре цените след халвинг?


Онези, които подкрепят теорията, че Биткойн халвинга ще тласне цената нагоре, често цитират намаляването на масовите продажби, ръководени от копачите, което се случва след халвинга. Тъй като копачите представляват най-голямата кохорта от естествени, последователни продавачи, натискът на продажбите, ръководен от тях, трябва да има значителен ефект върху цената на криптовалутата.

Докладът на Coin Metrics използва Лайткойн за илюстрация на примера. А именно, тъй като годишното издаване на ново предлагане на Лайткойн се движи на 8 процента преди халвинга, което означава, че при текущите цени приходите на копачите са били приблизително $200 милиона годишно. Това се равнява на $600,000 продажби от тяхна страна всеки ден, тъй като се очаква миньорите да продадат почти всичките си награди за фиат, за да покрият разходите.

След халвинга през август, годишната емисия на предлагане на Лайткойн беше намалена до едва 4 процента, което означава, че дневните продажби от страна на копачите са около $300,000.

„Такова драстично намаляване на масовите разпродажби трябва да бъде в подкрепа на цените, които продължават да нарастват“, се казва в доклада.

Въпреки това, макар и обещаваща, тази теория не се прилага за Лайткойн и най-вероятно няма да се прилага и за Биткойн. Тъй като не можеше да се идентифицира ръст на цените след халвинга на LTC от тази година, мнозина оспорваха тази идея, казвайки, че тези разпродажби от страна на копачите представляват малък обем на търговия. В сравнение с обемите на търговията, наблюдавани на борсите, това намаление на разпродажбите от страна на миньорите до $300,000 е най-вероятно незначително.

Независимо от това, Coin Metrics установиха, че и двете от тези теории заслужават „продължаващо проучване“. С насрочените халвинги на BTC, BCH, BSV и ZCash, може да отнеме още година или повече, преди пазарът да види истинското въздействие на халвинга на Лайткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Остават броени часове до халвинга на Лайткойн

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света