Home

Едуард Сноудън отправи предупреждение за OpenAI

15.06.2024 9:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Едуард Сноудън отправи предупреждение за OpenAI

Едуард Сноудър сподели опасенията си относно скорошно решение, взето от OpenAI в публикацията, споределена в социалната мрежа X.

В съобщение, направено на 6 февруари, Сноудън предупреди срещу използването на който и да е от продуктите на OpenAI в светлината на назначаването на Пол Накасоне в борда на директорите от Сам Алтман, главен изпълнителен директор на компанията.

Преди това Накасоне е бил ръководител на Агенцията за национална сигурност между 2018 г. и 2023 г. и този ход има за цел да подкрепи AI в справянето с киберсигурността.

В туит, изразяващ липсата на вяра в системите OpenAI, Сноудън предположи, че тя е насочена към нарушаване на глобалните права за поверителност. Неговото послание към читателите беше никога да не имат вяра или увереност в OpenAI заедно с техния продукт ChatGPT.

В допълнение към това,  Илон Мъск, който също критикува политиките на Сам Алтман, коментирайки саркастично: „Нямам търпение OpenAI да има достъп до моя телефон.”

Пo-рано тази седмица бе съобщено за това, че OpenAI уреди сътрудничество с Apple за интегриране на ChatGPT във всички устройства. Насочвайки се към новината за сътрудничеството между OpenAI и Applе Мъск заяви, че в този случай ще забрани на своите служители да използват каквото и да било устройство на Apple.

Неговата загриженост е, че OpenAI ще има достъп до потребителските данни и ще ги копира на своите сървъри за по-нататъшна непоискана употреба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.