НАЧАЛО Други

Една от най-популярните видео игри забранява NFT

ноември 23, 2022 19:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една от най-популярните видео игри забранява NFT

Миналата седмица от компанията зад известната игра - Grand Theft Auto (GTA), Rockstar Games забраниха на разработчиците да интегрират NFT на онлайн сървърите на трети страни.

Забраната е насочена конкретно към сървърите за ролева игра. Те са нещо като мод на оригиналната версия на GTA 5, създадени от хора, които не са част Rockstar Games, а вместо това са фенове и разработчици. Реално тези модове разширяват хоризонта отвъд това, което играчите могат да правят в стандартната игра.

От компанията подчертаха, че все още поддържат тези сървъри въпреки новите ограничения. Също така забраниха внасянето или злоупотребата с друга интелектуална собственост в проекта, включително и на Rockstar версията. Още се забраняват реални марки, герои, търговски марки или музика, както и създаването на нови мисии, истории и карти.

В съобщение на своя уебсайт Rockstar заявиха:

Rockstar Games винаги е вярвала в разумната креативност на феновете и иска създателите да покажат страстта си към игрите на компанията. Сървърите  за „ролеви игри“ на трети страни са продължение на богатия набор от създадени от общността преживявания в GТА, които се надяваме да продължат да процъфтяват по безопасен и приятелски начин в продължение на много години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава


Rockstar Games е най-скорошната американска компания за топ игри, която забрани незаменяемите токени. Какво ще се случи обаче с компаниите, които вече са интегрирали NFT на своите GTA сървъри не е ясно. 

През юли Mojang Studios, създателите на Minecraft също забраниха NFT. Компанията Valve, която управлява магазина за игри Steam, също се обяви срещу NFT, заявявайки, че нямат място на тяхната платформа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене