НАЧАЛО Други

Една от най-популярните видео игри забранява NFT

ноември 23, 2022 19:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Една от най-популярните видео игри забранява NFT

Миналата седмица от компанията зад известната игра - Grand Theft Auto (GTA), Rockstar Games забраниха на разработчиците да интегрират NFT на онлайн сървърите на трети страни.

Забраната е насочена конкретно към сървърите за ролева игра. Те са нещо като мод на оригиналната версия на GTA 5, създадени от хора, които не са част Rockstar Games, а вместо това са фенове и разработчици. Реално тези модове разширяват хоризонта отвъд това, което играчите могат да правят в стандартната игра.

От компанията подчертаха, че все още поддържат тези сървъри въпреки новите ограничения. Също така забраниха внасянето или злоупотребата с друга интелектуална собственост в проекта, включително и на Rockstar версията. Още се забраняват реални марки, герои, търговски марки или музика, както и създаването на нови мисии, истории и карти.

В съобщение на своя уебсайт Rockstar заявиха:

Rockstar Games винаги е вярвала в разумната креативност на феновете и иска създателите да покажат страстта си към игрите на компанията. Сървърите  за “ролеви игри” на трети страни са продължение на богатия набор от създадени от общността преживявания в GТА, които се надяваме да продължат да процъфтяват по безопасен и приятелски начин в продължение на много години.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един крипто гигант изправен пред фалит – Катаклизмът продължава


Rockstar Games е най-скорошната американска компания за топ игри, която забрани незаменяемите токени. Какво ще се случи обаче с компаниите, които вече са интегрирали NFT на своите GTA сървъри не е ясно. 

През юли Mojang Studios, създателите на Minecraft също забраниха NFT. Компанията Valve, която управлява магазина за игри Steam, също се обяви срещу NFT, заявявайки, че нямат място на тяхната платформа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.