Home

Два шокиращи случая на отвличане заради криптовалути

04.07.2024 15:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Два шокиращи случая на отвличане заради криптовалути

Неотдавнашни публикации разкриха два случая на отвличане, свързани с откупи под формата на криптовалута, като единият се е случил в Хонконг, а другият във Филипините.

При шокиращ инцидент в Хонконг тригодишно момче е отвлечено от площад Цеунг Куан О. Похитителите са поискали откуп от 660,000 USDT, което се равнява на на $660,000.

Родителите на момчето били инструктирани да използват Telegram и да закупят криптовалутата от офлайн извънборсов магазин.

За щастие Бюрото за организирана престъпност и триади на хонконгската полиция се намесило незабавно, като анализирало кадри от видеонаблюдение и арестувало двама заподозрени в рамките на 24 часа. Детето е било спасено по безопасен начин.

Също така беше съобщено и за случай във Филипините, при който двама китайски служители на медицинска компания са били отвлечени и убити.

Похитителите са поискали откуп от $430,000, частично платен в USDT. Въпреки плащането на откупа заложниците са били убити. Случаят се разследва от китайските, филипинските и американските власти.

Тези случаи подчертават нарастващото използване на криптовалути като USDT в престъпни дейности, особено при изнудване и отвличане.

Властите призовават за подобряване на регулирането и надзора на крипто транзакциите, за да се намали използването им в незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Ето кой може да стои зад последната хакерска атака на WazirX

Индийската крипто борса WazirX съобщи за значителен пробив в сигурността и обяви, че в момента разследва инцидента, който е довел до временно спиране на тегленията на индийски рупии (INR) и криптовалути.

19.07.2024 12:30 1мин. четене

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.