НАЧАЛО Други

Два американски щата забраняват използването на Binance

27.01.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Два американски щата забраняват използването на Binance

Флорида и Аляска наложиха ограничения на Binance.US, американското дъщерно дружество на Binance, поради регулаторен натиск.

След признанието на бившия главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао за нарушения на правилата за борба с прането на пари, Флорида бързо спря местния лиценз на борсата, което доведе до забрана на дейностите по трансфер на пари.

В началото на 2024 г. Аляска отказа на Binance.US подновяване на лиценза. Признаването на вината на Джао за нарушаване на разпоредбите на американския Закон за банковата тайна доведе до отказ от контрол и прехвърляне на правата на глас.

Въпреки тези предизвикателства Binance.US гарантира непрекъснати услуги на американците и си осигури разрешения за дейност в Арканзас, Илинойс и Южна Дакота, при условие че Джао окончателно прехвърли правата си на глас.

Опитът на Джао да използва своя дял в Binance.US на стойност $4.5 милиарда като обезпечение за пътуване беше отхвърлен и той е изправен пред потенциална присъда в края на февруари 2024 г. с 18-месечен затвор.

Тези регулаторни действия подчертават засиления контрол върху крипто индустрията, особено в САЩ. Бъдещето на Binance във Флорида и Аляска остава несигурно, което отразява по-широката тенденция на засилено регулаторно правоприлагане.

На засегнатите потребители във Флорида и Аляска се препоръчва да потърсят алтернативни платформи, докато индустрията следи отблизо способността на Binance.US да се справи с развиващите се регулаторни предизвикателства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.