НАЧАЛО Алткойни

Два алткойна са готови за възход след спада

21.10.2022 21:44 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Два алткойна са готови за възход след спада

В момента криптопазарът изпраща ясен сигнал, че Етериум остава доминантната блокчейн мрежа от първи слой. Макар че цената на актива е спаднала с 65% от началото на годината, всеки от основните му претенденти е претърпял още по-големи загуби.

Два от тях обаче имат най-голям потенциал за възход – Solana (SOL) и Avalanche (AVAX). И двете предизвикаха огромен хайп в началото на тази година. Предвид неотдавнашното пазарно представяне, и двете изглеждат препродадени в сравнение с Етериум (ETH), и двете могат да бъдат готови за скок през 2023 г. 

Ситуацията при Avalanche

През последните 12 месеца има голям спад при Avalanche. Въпреки факта, че имат най-ниски разходи и най-бърза обработка на транзакциите от всички блокчейни – не успяха да наберат голяма популярност.

Въпреки всичко има някои окуражаващи признаци. През август Robinhood – онлайн брокерската компания включи Avalanche в списъка за търговия, което е знак за подкрепа на валутата. Освен това през септември OpenSea започна да листва Avalanche NFT. Смята се, че това може да помогне на дигиталната валута да достигне до повече масови инвеститори и да разсее съмненията относно усилията ѝ в NFT областта.

Около Аvalanche имаше няколко скандала, поради което може да се каже, че инвеститорите проявяват излишна справедливост спрямо криптовалутата. В края на август анонимен информатор предаде информация на Crypto Leaks за потенциални пазарни манипулации от страна на AVA Labs, базираната в Ню Йорк компания, която популяризира и разработва Avalanche блокчейна . От AVA Labs отричат твърденията. Ако този спор най-накрая бъде загърбен, токенът може да има път нагоре през 2023 г.

Ситуацията при Солана

Може би основната причина, поради която Solana не се представи добре тази година, изглежда е нарастващата загриженост за прекъсванията и сривовете в нейната блокчейн мрежа. В началото на годината Solana претърпя прекъсване на електрозахранването в продължение на 18 часа. През цялата година имаше и по-кратки прекъсвания на редовни интервали. В резултат на това някои инвеститори очевидно се отказаха от Solana.

Компанията има много предимства, които я правят привлекателна инвестиция. От една страна, тя настига NFT пазара на Етериум и сега владее близо 25% от целия пазар по отношение на обема на търговията. Ежедневно понякога се търгува повече с NFT на Solana, отколкото на Етериум. В началото на годината това би било немислимо.

От Solana също така продължават да впечатлява с пускането на нови продукти. В началото на годината това беше Solana Pay, а през лятото – Solana Mobile. Именно тази компания е и блокчейн мрежата, която ни даде големия пробив в крипто индустрията през 2022 г. чрез “move-to-earn” играта STEPN.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Готови сме за над 400% печалби догодина – Тоун Вайс


Компанията има сериозни намерения за 2023 г., което може да доведе до повишаването на цената на токена им. Те работят върху идеята да открият повече реални крипто магазини за търговия на дребно (IRL). Също така от Solana работят върху пускането на първият “крипто телефон“, който е проектиран да улеснява покупката и продажбата на криптовалутите и трябва да бъде пуснат за свободно ползване през първото тримесечие на следващата година. Освен всичко, през лятото компанията стартира фонд на стойност $100 милиона, който ще инвестира в проекти от следващо поколение.

Готови за възход?

През 2022 г. целият хайп беше съсредоточен върху Етериум и първата фаза от обновяването на системата му – Сливането. Това доведе до спад на цените на всички претенденти на ETH от страна на инвеститорите. В резултат на което и Solana, и Avalanche претърпяха спад с около 80% за годината и имат значително по-слаби резултати спрямо Етериум.

Макар че и двете криптовалути имаха своите проблеми през тази година, ситуацията бързо може да се промени. Все пак не малко хора ги наричаха “следващият Етериум“, така че не е изключено да станем свидетели на възстановяване от страна на посочените криптовалути, особено ако от ETH допуснат грешни ходове с изпълнението на целите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase ще листне няколко нови токена – eдин от тях вече е регистриран на Binance

Според информацията Altlayer (ALT), Lido DAO (LDO) и Pendle (PENDLE) ще бъдат регистрирани на фючърсните пазари на Coinbase, докато Core (CORECHAIN) ще бъде на разположение на спот пазарите на платформата.

20.06.2024 19:44 1 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Нов рекорд на дългосрочните притежатели на Етериум

“HODL Waves” графиката на Етериум показва как разпределението на циркулиращото предлагане на ETH се променя с течение на времето, подчертавайки промените в инвестиционното поведение.

20.06.2024 17:30 1 мин. четене

Binance добави крипто протокола LayerZero (ZRO) към платформата си за търговия

LayerZero, протокол за свързване на различни блокчейн мрежи, получи подкрепа от водещи крипто борси.

20.06.2024 16:39 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.