Home

Държавният дълг на САЩ е сериозна заплаха според бивш директор на ЦРУ

09.07.2024 9:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Държавният дълг на САЩ е сериозна заплаха според бивш директор на ЦРУ

Последните данни на Министерството на финансите отчитат увеличение от $33.990 трилиона на 2 януари до $34.866 трилиона на 2 юли, което представлява зашеметяващ скок от $876 милиарда само за шест месеца.

Бившият държавен секретар и бивш директор на ЦРУ Майк Помпео предупреждава в изявление на базираната във Вашингтон организация с нестопанска цел “Американски център за право и справедливост” (ACLJ), че нарастващият дълг вече представлява заплаха за националната сигурност.

Позовавайки се на Бюджетната служба на Конгреса (CBO), Помпео подчерта, че прогнозираният бюджетен дефицит от $2 трилиона за финансовата 2024 г., в сравнение с $1.7 трилиона през миналата година, сигнализира за тревожни фискални предизвикателства.

Той акцентира върху това, че националният дълг, който според прогнозите ще достигне 122% от БВП след десетилетие, може да надхвърли общото богатство, генерирано от икономиката на САЩ.

Помпео споделя опасенията си, че продължаващият висок дълг, съчетан с лихвените проценти и инфлацията, може да подкопае стойността на американския долар, от което да се възползват глобални съперници като Пекин, Москва и Техеран за сметка на Америка.

Той изтъкна критичната необходимост от справяне с нарастващия дълг, за да се осигури икономическото бъдеще на Америка, предупреждавайки за опасностите от дефицитно потребление, които могат да доведат до краен провал за всяко предприятие или държава, независимо от техния размер или богатство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.