Home

Цените на петрола са стабилни в условията на лятнотото търсене и метерологичните условия

08.07.2024 13:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола са стабилни в условията на лятнотото търсене и метерологичните условия

Цените на петрола се задържаха стабилни в понеделник, тъй като търговците наблюдаваха потенциалното въздействие на урагана "Берил" върху производството в Мексиканския залив и отчетоха сигналите за стабилно търсене през лятото.

Цените на суровия петрол се повишават вече четири поредни седмици поради очакванията за повишено търсене през лятото и опасенията за потенциални смущения в доставките поради климатичните условия. Въпреки това очакванията за спад в икономическия растеж в Китай, най-големия вносител на петрол в света, смекчиха последните печалби.

Фючърсите на суровия петрол тип “Brent” за септември се повишиха с 0.2% до $86.67 за барел, докато петролът тип “West Texas Intermediate” (WTI) се задържа на ниво от $82.28 за барел. И двата бенчмарка останаха близо до последните си двумесечни върхове.

Големите пристанища в Тексас затвориха през уикенда в подготовка за урагана “Берил“, който може да забави доставките на суров петрол от ключови региони.

Първоначалните прогнози сведоха до минимум въздействието на урагана, но след като засегна Ямайка, породи опасения за прекъсване на производството в Мексиканския залив.

Голямото туристическо търсене в САЩ по време на празника на Деня на независимостта и намаляването на петролните запаси в САЩ подкрепиха цените, което свидетелства за стабилно търсене през лятото. Геополитическото напрежение в Близкия изток също продължи да подкрепя петролните пазари на фона на опасенията от потенциални смущения в регионалното производство на петрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.