НАЧАЛО Други

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

10.12.2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си "Богат татко, беден татко", подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

Кийосаки изрази дълбока загриженост относно зависимостта на Америка от непрекъснатото печатане на пари, като твърди, че тази практика сериозно е отслабила финансовата основа на страната.

Той обърна внимание на историческите закономерности, отбелязвайки, че прекомерното печатане на пари в миналото е водило до упадъка на империите. Въпреки възхищението си от Америка, той предупреди за нестабилното ѝ финансово състояние поради нарастващия дълг.

Авторът на бестселъри, който е привърженик на инвестициите в благородни метали и Биткойн като предпазна мярка срещу обезценяване на валутата, прогнозира трайно обезценяване на парите в брой. Той предвиди сценарий, при който правителството на САЩ ще продължи да печата пари, предизвиквайки инфлация и вечна финансова некомпетентност.

Кийосаки смята, че този цикъл на печатане на пари за решаване на дългови проблеми е неустойчив, и препоръчва инвестиции в активи като злато, вместо да се разчита на постоянно печатани пари.

Той подчерта сериозността на кризата с държавния дълг, като изтъкна, че Америка е почти в несъстоятелност. Подчертавайки спешната необходимост от признаване на този проблем, той заяви, че непрекъснатото печатане на пари за решаване на финансови проблеми е несъстоятелно решение и че държавата не може да поддържа тази практика до безкрай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.