НАЧАЛО Алткойни

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

10.12.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

Този преход има потенциала да предизвика това, което търговците обикновено наричат “алткойн сезон“, при който алткойните демонстрират по-силно представяне в сравнение с Биткойн.

Първоначално Биткойн придоби господстващо положение спрямо другите криптовалути, достигайки връх от 55.35% според индекса Bitcoin Dominance (BTC.D). Оттогава обаче той е намалял до 53.83% към последната актуализация.

Исторически погледнато, случаите, в които BTC.D достига върхове и след това се оттегля, са предвещавали настъпването на алткойн сезони. Тази тенденция се появява, тъй като средствата обикновено се вливат в Биткойн по време на бичи периоди, след което трейдърите пренасочват част от печалбите към алткойни, засилвайки техните волатилни пазарни капитали.

Наблюдението на индекса на пазарната капитализация на алткойните служи като важен инструмент за идентифициране на началото на алткойн сезоните, отразявайки движението на капитали във и извън тези алтернативни активи. Забележително е, че крипто и борсовият анализатор “Jelle” наблюдава пробив в пазарната капитализация на алткойните от диапазон на натрупване, споделен в социалните медии на 8 декември, датиращ от 2022 г.

 

Графиката показваше пазарна капитализация на алткойните от $723 през подчертания период. Според техническия анализ в момента те се търгуват в рамките на диапазон “ретест“.

Ако сегашната фаза на ретест следва модела на предишния цикъл, това може да предизвика следващата фаза на алткойн сезона. Интересно е, че въз основа на този анализ Jelle очаква пазарната капитализация на алткойните да надхвърли $1.8 трилиона, достигайки нови върхове.

Въпреки това остава възможността ретестът да се провали, което ще доведе до връщане на индекса към фазата на натрупване. Изключително важно е да се признае, че подобно обръщане би обезсилило анализа на Jelle, което потенциално би забавило очаквания алткойн сезон.

Предвид волатилността и непредсказуемостта, присъщи на пазара на криптовалути, особено сред алткойните поради по-ниската им ликвидност, крипто търговците и инвеститорите трябва да останат адаптивни и отзивчиви към пазарните сигнали, като същевременно поддържат ефективни стратегии за управление на риска.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.