НАЧАЛО Други

Дългът на САЩ скочи с близо $267 милиарда за един месец

септември 2, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Дългът на САЩ скочи с близо $267 милиарда за един месец

Понастоящем Съединените щати са изправени пред сериозно предизвикателство, тъй като общият им държавен дълг наближава прага от $33 трилиона.

Данните от правителствената платформа FiscalData сочат, че през последния месец дългът на страната е нараснал с приблизително $266.88 милиарда, в резултат на което общият дълг възлиза на $32.85 трилиона, а нивото от $32 трилиона държавен дълг беше достигнато на 15 юни.

Неотдавнашно проучване, проведено от фондация “Питър Г. Питърсън”, хвърля светлина върху опасенията и настроенията на американците по отношение на фискалното бъдеще на страната. Проучването разкрива силното двупартийно желание на законодателите да си сътрудничат и да решат проблема с националния дълг, като същевременно се стремят да предотвратят евентуално спиране на работата на правителството.

Преобладаващото мнозинство от анкетираните, включително 91% от демократите и 89% от републиканците, изразиха желание за ефективни решения за справяне с националния дълг и за предотвратяване на бъдещи прекъсвания в работата на правителството.

Освен това значителна част от американското население е все по-притеснена от потенциалните икономически последици от спирането на работата на правителството, което се очаква през следващия месец. Значителна част от гласоподавателите изразиха опасенията си, че Конгресът може да не успее да постигне консенсус след приключването на настоящата бюджетна година на 30 септември, което ще доведе до спиране на работата на правителството.

Освен това проучването показа, че значително мнозинство както от демократите (69%), така и от републиканците (67%) биха подкрепили създаването на двупартийна комисия, натоварена със задачата да препоръча всеобхватни мерки за намаляване на държавния дълг.

Очевидно е, че голяма част от избирателите желаят да дадат приоритет на въпроса за националния дълг в програмите на президента и Конгреса. Впечатляващите 80% от избирателите смятат, че решаването на проблема с националния дълг трябва да бъде сред трите основни приоритета на тези държавни органи. Това мнение се споделя от различни партии – 71% от демократите, 78% от независимите и 92% от републиканците.

Проучването на фондация “Питър Г. Питърсън” включва анкетиране на около 1,000 регистрирани гласоподаватели в цялата страна между 21 и 23 август.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.