НАЧАЛО Други

Goldman Sachs предвиждат 20% вероятност за рецесия през следващите 12 месеца

септември 1, 2023 17:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs предвиждат 20% вероятност за рецесия през следващите 12 месеца

Goldman Sachs наскоро актуализира макроикономическите си прогнози. Екипът от анализатори на компанията за инвестиционно банкиране оцени вероятността САЩ да изпаднат в рецесия през следващата година на 20%. Тази цифра е значително по-малка от предишната им прогноза от 25%.

Според анализаторите на Goldman Sachs не се очаква предприемането на мерки за контрол на инфлацията да предизвика икономическа рецесия. Финансовите условия постепенно се подобряват, а жилищният пазар показва признаци на възстановяване. 

Налице е забележимо ускоряване на фабричното строителство, като всичко това показва, че икономиката на САЩ ще продължи да се разширява. Въпреки това анализаторите предупреждават, че темпът на растеж може да е под дългосрочната средна стойност.

За разлика от тях обществените нагласи изглежда са различни. Много граждани смятат, че Съединените щати се отправят към “икономическа буря“. Общият дълг по кредитните карти наскоро надхвърли $1 трилион, достигайки исторически връх. 

Експертите предполагат, че това е достатъчен показател, че хората са изправени пред предизвикателства, дължащи се на постоянната инфлация и продължаващото повишаване на лихвените проценти.

Тази тенденция бележи значително отклонение от ситуацията преди три години, когато по време на пандемията домакинствата бързо използваха стимулиращите суми, предоставени от страната, за да изплатят дълговете си по кредитни карти.

Инфлацията все още не е спаднала до задоволително ниво. По време на неотдавнашната среща на върха в Джаксън Хоул председателят на Федералния резерв Пауъл отбеляза, че Фед навигира през несигурни икономически условия.

Натали Брунел, водеща на подкаст, отбеляза решимостта на Пауъл евентуално да повиши допълнително лихвените проценти в продължаващата борба с инфлацията. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.