НАЧАЛО Други

Dow Jones продължава да се представя по-добре от S&P 500 – ето защо

12.05.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dow Jones продължава да се представя по-добре от S&P 500 – ето защо

През май индексът Dow Jones Industrial Average (DJIA) постигна рядко срещано постижение, затваряйки с повишение всеки търговски ден досега, като през този период надминаваше индекса S&P 500.

Съставът на Dow изигра значителна роля за повишаване на относителното му представяне през този месец.

Сред 30-те члена на Dow само трима са отнели точки от индекса. Интересно е, че само Amgen допринесе значително за печалбите на Dow, като добави 255.69 пункта. Освен това компании като Goldman Sachs, Microsoft, UnitedHealth Group, Caterpillar, Amazon.com и Apple също имат значителен положителен принос.

Обратно, S&P 500 е изправен пред предизвикателства, като само 80% от акциите му се търгуват с повишение. Няколко значителни изоставащи компании, сред които EPAM Systems, CVS Health, Qorvo, Expedia, Starbucks, Norwegian Cruise Line Holdings, Skyworks Solutions, Baxter International и Estée Lauder, натежаха на индекса. Важно е да се отбележи, че нито една от тези акции не е част от Dow.

Франк Капелери, основател на CappThesis, подчертава влиянието на броя на акциите във всеки индекс и структурата на тежестите им. Докато S&P е претеглен по пазарна капитализация, Dow е претеглен по цена, което води до разлики в динамиката на представянето им. Освен това секторните състави също се различават между двата индекса, което допълнително влияе върху съответните им резултати.

S&P 500 е изправен пред технически насрещни ветрове, като корекцията е по-скоро във времето, отколкото в цената. Джон Коловос, главен технически пазарен стратег в Macro Risk Advisors, идентифицира ключови нива на съпротива и подкрепа за S&P.

Въпреки тези предизвикателства и S&P 500, и Dow отбелязаха ръст в четвъртък, като Dow отбеляза седмата си поредна сесия на зелено. Макар че в миналото Dow е отбелязвал подобни печеливши сесии, в месеца, следващ такива сесии, се наблюдава скромна средна печалба в исторически план.

В перспектива, въпреки че Dow може да се нуждае от по-дълга серия от печалби, за да надмине резултатите на S&P 500 през 2024 г., по-широките пазарни тенденции и секторните ротации могат да продължат да благоприятстват Dow през следващите месеци.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.