НАЧАЛО Други

Китай замрази всички IPO инициативи, но това може да се отрази лошо на иновациите

12.05.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай замрази всички IPO инициативи, но това може да се отрази лошо на иновациите

Китайските инвеститори в рисков капитал изразяват загриженост във връзка със замразяването на първичното публично предлагане (IPO) в страната, което според тях възпрепятства достъпа на технологичните стартъпи до средства и задушава иновациите.

На конференцията за инвестиции ChinaVenture в Шанхай специалисти от индустрията изтъкнаха предизвикателствата, с които се сблъскват при възстановяването на инвестициите поради замразяването на първичните публични предлагания, което държи участниците на пазара блокирани в съществуващите инвестиции.

Липсата на възможности за излизане от пазара чрез първични публични предлагания се разглежда като значителен проблем от компаниите за рисков капитал, което води до опасения за инвестиционна суша за стартиращите предприятия и потенциалното ѝ въздействие върху технологичните иновации в Китай. Спадът в активността на IPO се вижда от значителния спад на средствата, набрани чрез IPO в континентален Китай, и от прекратяването на плановете за листване на множество китайски кандидати за IPO.

Според експерти от сектора различни политики, насочени към подпомагане на вторичния пазар, като например засиленият официален контрол на новите листвания, са смутили въпросния пазар. Китайската комисия за регулиране на ценните книжа (CSRC) все още не е отговорила на тези опасения.

Песимизмът сред китайските инвеститори в рисков капитал е отразен в проучване на ChinaVenture, в което несигурността на политиката е определена като най-голямата заплаха за индустрията. Някои компании вече са започнали да съкращават персонал в отговор на предизвикателната среда.

Макар да признават важността на подкрепата за вторичния пазар, лидерите в сектора призовават правителството да представи подробни политики в подкрепа на изпитващата затруднения индустрия на рисков капитал. Те подчертават необходимостта от конкретни мерки, които да превърнат заявените от правителството цели, като насърчаване на рисковите инвестиции и укрепване на дългосрочния капитал, в осъществими стъпки.

В крайна сметка се отправя призив към правителството и регулаторните органи да дадат приоритет на първичния пазар, да се вслушат в опасенията на индустрията и да работят заедно за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени китайските рискови капиталисти.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.