НАЧАЛО Биткойн

Достигна ли Биткойн своя връх – ето какво мислят експертите

07.03.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Достигна ли Биткойн своя връх – ето какво мислят експертите

Пазарът на криптовалути, начело с Биткойн, напоследък се характеризира със значителна волатилност, която доведе до ликвидация и рязка корекция на цените.

Тези внезапни колебания предизвикаха дебати сред инвеститорите и анализаторите относно това дали Биткойн е достигнал пазарен връх.

Неотдавнашните бурни действия предизвикаха значителни дискусии, особено след коментарите на известни финансови анализатори и значителното ликвидиране на позиции, наблюдавано в основните платформи за търговия.

Биткойн привлече широко внимание от страна на инвеститори и анализатори поради известната си волатилност, но въпреки това криптовалутата наскоро достигна нов исторически връх от $69,230, само за да спадне бързо до $59,200 в рамките на пет часа.

Този бърз спад, дължащ се на ликвидирането на лонг позиции с ливъридж, доведе до ликвидиране на позиции за над $1 милиарда, което засегна почти 300,000 търговци, което разпали дискусии за стабилността и бъдещите перспективи на Биткойн.

Крипто анализаторът Майлс Дойчър описа събитието като “най-значимото крипто ликвидационно събитие от повече от шест месеца“, подчертавайки ролята му като необходимо “пренастройване на ливъриджа” за прегрелия пазар. Въпреки драматичния спад, пазарът демонстрира устойчивост, тъй като потапянето предизвика агресивни покупки, установявайки $60,000 като силно ниво на подкрепа.

От QCP Capital разглеждат спада като възможност за инвеститорите, отбелязвайки рязко нарастване на интереса към кол покупки на Биткойн и Етериум за периода септември-декември. Това показва бичи поглед сред инвеститорите въпреки неотдавнашната волатилност.

Анализаторите от QCP Capital заявиха:

Въпреки отмиването на ливъриджа, срочните фючърси изненадващо все още се търгуват с добра премия спрямо спота, което прави търговията с кеш и керидж много по-привлекателна. Наблюдава се бързане от страна на клиентите да продадат спред спот-форуърд на тези пикови нива… Не очакваме това да продължи твърде дълго.

Анализаторите предлагат балансирани гледни точки

Джон Болинджър, създател на лентите на Болинджър (BB), предложи балансирана гледна точка, като посочи, че макар прибирането на печалби при нови върхове да е обичайно, степента на разпродажба поражда опасения. Той предполага, че еднодневното отстъпление не означава непременно пазарен връх, но признава, че неуспешен опит за рали може да има значителни последици.

В светлината на тази пазарна динамика инвеститори като Раул Пал разглеждат дните на ликвидация като изгодни инвестиционни възможности. Това усещане подчертава по-широката пазарна философия за използване на волатилността за стратегически печалби. “Дни като днешния, когато има ликвидация, това е чудесен ден за влагане на пари в работа“, коментира Пал.

В заключение, макар че последните събития несъмнено поставиха на изпитание устойчивостта на пазара, бързото възстановяване и устойчивият интерес към крипто инвестициите предполагат, че пътуването далеч не е приключило.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.