НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще убие MicroStrategy, въпреки големите печалби според топ икономист

06.03.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще убие MicroStrategy, въпреки големите печалби според топ икономист

В понеделник цените на златото достигнаха безпрецедентни нива, привличайки вниманието на инвеститорите в световен мащаб.

На фона на този феномен Питър Шиф, убеден защитник на златото, разкритикува Марк Кюбан и Майкъл Сейлър за това, че предпочитат Биткойн пред традиционното сигурно убежище – златото.

В понеделник златото поскъпна с $33, достигайки рекордно високо ниво от $2,110 за тройунция, по данни на SPDR Gold Trust GLD.

Шиф подчерта пристрастието на медиите към Биткойн спрямо златото, особено в светлината на отхвърлянето на златото като инвестиционен избор от страна на Кюбан.

Марк Кюбан, видна фигура в инвестиционната общност, изрази своето предпочитание към Биткойн. Позицията му, особено в деня, в който златото отбеляза значителни печалби, предизвика остра критика от страна на Шиф.

Въпреки днешното увеличение на цената на златото с $33, достигайки най-високата си цена в историята по време на американската търговия, единственото споменаване на златото, което чух по CNBC, беше, когато Марк Кюбан заяви, че не инвестира в нищо. Той гордо заяви, че всеки ден избира Биткойн пред златото. Тази акула плува в грешни води“, заяви Питър Шиф.

Освен това инвестиционната стратегия на Кюбан се простира отвъд Биткойн. Неговият портфейл, публично наблюдаван от Arkham, включва значителна инвестиция в различни алткойни, по-специално в Artificial Liquid Intelligence (ALI), което показва доверието му в блокчейн технологиите отвъд Биткойн.

Критиките на Шиф бяха насочени и към Майкъл Сейлър и неговата компания MicroStrategy, известна с агресивните си придобивания на Биткойн.

Шиф предупреди за спекулативния характер на използването на ливъридж за закупуване на Биткойн, тъй като MicroStrategy планираше да продаде конвертируеми първокласни облигации на стойност $600 милиона. Той твърди, че подобни стратегии могат да доведат до значителни загуби, което може да доведе до фалит на компанията.

“Биткойн ще бъде крахът на Сейлър и ще потопи MicroStrategy”, отбеляза Шиф.

Въпреки предупрежденията на икономистът, представянето на BTC е впечатляващо. Криптовалутата за кратко достигна нов исторически връх на 5 март, което показва силен институционален интерес и оптимизъм за бъдещето ѝ, особено с очакваното на халвинг събитието на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ако бяхте инвестирали $1 в Биткойн или злато през 2009 година колко щяхте да спечелите?

В инвестиционните хроники 2009 г. се откроява като ключов момент, белязан от зараждането на Биткойн (BTC) и началото на “крипто пътешествието”.

13.04.2024 7:00 2 мин. четене

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.