НАЧАЛО Други

Доналд Тръмп готов да смачка БРИКС, за да запази интегритета на долара

30.04.2024 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп готов да смачка БРИКС, за да запази интегритета на долара

Бившият президент Доналд Тръмп наскоро изрази своята осведоменост за идеологията на БРИКС и очерта планове за противодействие на усилията на алианса да оспори надмощието на щатския долар.

БРИКС има за цел да замени долара с местни валути в трансграничните транзакции, което представлява заплаха за статута на долара като световна резервна валута.

Китай, Русия и Индия са инициирали споразумения с други нации за използване на местни валути за търговия, заобикаляйки долара.

Икономическите съветници на Тръмп са разработили стратегии за противопоставяне на БРИКС и приоритизиране на щатския долар.

Тръмп подчерта желанието си да запази глобалното господство на долара и разкритикува президента Джо Байдън, че не успя да се справи със спада на валутата.

В интервю за CNBC и Bloomberg Тръмп изрази своето противопоставяне на страните, които се отдалечават от долара, приравнявайки го на загуба на значителна война.

С поглед към потенциален втори мандат, Тръмп цели да попречи на страните да се откажат от долара. Резултатът от изборите през ноември 2024 г. обаче ще определи дали Тръмп може да следва програмата си за укрепване на щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.