НАЧАЛО Биткойн

Доларът расте – Биткойн спада

май 12, 2023 13:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът расте – Биткойн спада

Доларовият индекс (DXY), който оценява долара спрямо другите световни резервни валути, отбеляза силен ръст в четвъртък, като се приближи до месечни върхове.

В петък щатският долар се повиши и се насочи към най-големия си седмичен ръст от февруари насам.

Еврото се понижи незначително спрямо долара до $1.091, след като предишния ден спадна до най-ниското си ниво от 11 април насам – $1.09.

Спад на цената на Биткойн

Цената на Биткойн се понижи значително с почти 10% през последните 7 дни. Този спад породи опасения относно нивото на подкрепа от $25,000 и дали то ще се задържи. 

Трейдърите и инвеститорите следят отблизо пазара, за да видят дали цената на Биткойн (BTC) ще се стабилизира и ще отскочи от това критично ниво. 

Настоящите пазарни нагласи и ценовото действие ще играят съществена роля при определянето на бъдещата посока на Биткойн и дали актива може да възстанови възходящата си инерция. 

От края на април Биткойн се търгува под психологически значимото ниво от $30,000. Инвеститорите се борят с неотдавнашните фалити на банковата индустрия и други макроикономически проблеми.

Въпреки многото банкови фалити в САЩ, последната финансова катастрофа не успя да повиши цените и Биткойн падна под $27,000.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се понижи с повече от 3.5% през предходния ден, достигайки до нивото около $26,150.

На 10 май Биткойн се потопи под $27,000 за първи път от март насам, след това се възстанови, но после отново се срина. Изглежда, че банковата криза в САЩ не успя да предизвика бичи импулс в цените на BTC/USD. 

На 11 май токена продължи губещата си серия за 8-ма поредна сесия, достигайки най-ниското си ниво от 8 седмици насам. Непрекъснатият натиск може да се отдаде на негативните развития в цялата крипто индустрия.

С други думи в момента флагманската криптовалута преживя значителна меча тенденция, тъй като падна под критичното ниво на подкрепа от $26,800. 

Това низходящо движение има потенциал да продължи към следващото ниво на подкрепа при $25,450.

От друга страна, ако Биткойн успее да надмине нивото от $26,800, това може да означава потенциално обръщане на посоката нагоре, насочено към нивото от $28,300. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.