НАЧАЛО Други

Доларът се използва като оръжие и това доведе до създаването на БРИКС – Робърт Ф. Кенеди

септември 3, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доларът се използва като оръжие и това доведе до създаването на БРИКС – Робърт Ф. Кенеди

В неотдавнашно интервю за CNBC кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди-младши обсъди произхода на икономическия съюз БРИКС.

Кенеди обясни формирането му с това, което той нарече използването на американския долар като оръжие и използването на външната политика като инструмент за влияние.

Миналия месец алиансът БРИКС попадна в заглавията на медиите, тъй като предприе план за значително разширяване, приемайки шест нови държави членки: Саудитска Арабия, Аржентина, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Иран, Египет и Етиопия.

Кенеди изтъкна, че това разширяване отразява глобалната промяна към многополюсен свят, отчасти предизвикана от действията, предприети от Съединените щати.

Кенеди наблегна на въздействието на американските политики, като заяви:

Създаването на БРИКС не беше преднамерена цел за никого; то се разви поради използването на американския долар като оръжие и начина, по който провеждахме външната си политика. За да се справим с това, трябва да деескалираме глобалното напрежение, което подхрани появата на БРИКС.

Освен това Кенеди подчерта, че Китай, въпреки икономическите си амбиции и конкуренцията със САЩ, не се стреми към конфликт със САЩ.

Той предположи, че Китай се стреми да предизвика САЩ на икономическия фронт, но също така призна взаимозависимостта между двете държави, заявявайки, че Китай не може да процъфтява без Съединените щати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Богата на петрол нация разкри своя собствена стабилна монета

За разлика от преобладаващия фокус върху стабилни монети в щатски долари в рамките на пазара на стабилни монети, бившият изпълнителен директор на SoftBank Акшай Нахета предприе уникален подход, представяйки стабилна монета, подкрепена от дирхама на Обединените арабски емирства.

октомври 2, 2023 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.