НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin вече не е просто меме – цената може да се изстреля до $1

09.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin вече не е просто меме – цената може да се изстреля до $1

Известният анализатор на криптовалути KALEO представи интригуваща прогноза за бъдещето на Dogecoin (DOGE), според която издигането му до доларова стойност не е просто спекулативна идея, а реална перспектива в рамките на настоящата пазарна динамика.

Понастоящем оценяван на $0.1678, Dogecoin неотдавна отбеляза забележителен скок от 8.8%, което отново разпали дискусии и спекулации относно потенциала му да премине заветния праг от $1.

Траекторията на Dogecoin се характеризира с волатилност, особено подчертана от метеоритното му покачване в началото на 2021 г., до голяма степен задвижвано от одобренията на видни личности като Илон Мъск.

Сред прилив на внимание в социалните медии и оптимизъм от страна на инвеститорите, вдъхновената от меме криптовалута флиртуваше с границата от $1, преди да срещне неуспех след шеговитото споменаване от страна на Мъск по време на участието му в “Saturday Night Live”.

Този инцидент предизвика рязък спад в стойността ѝ и оттогава Dogecoin се бори да възстанови пика си от 2021 г., като понастоящем е със 77% под историческия си връх, според данни на CoinMarketCap.

Последните прозрения на IntoTheBlock показват силна ценова корелация от 0.95 между Dogecoin и Биткойн, което подчертава значителното влияние на по-широките тенденции в криптовалутите върху пазарните движения на Dogecoin.

Забележително е, че през изминалата седмица Dogecoin стана свидетел на значителни обеми трансакции, надхвърлящи $4.46 милиарда.

Нещо повече, анализът на борсовата активност на Dogecoin разкрива по-голям приток на средства ($593.32 милиона) в сравнение с отлива ($463.24 милиона), докато 57.62% от адресите на Dogecoin понастоящем държат монети на печалба, а 34.15% – на загуба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.