НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin трябва да премине към PoS, според Виталик Бутерин

септември 24, 2022 12:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin трябва да премине към PoS, според Виталик Бутерин

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин заяви, че Dogecoin трябва да премине към доказателство за залог (PoS) по време на виртуалното си участие в Mainnet 2022 - конференция за криптовалути, организирана от фирмата за блокчейн анализи Messari.

Бутерин смята, че монетата за защита на личните данни Zcash (ZEC) също трябва да спре да използва механизма за доказателство за работа (PoW).

Етериум премина към доказателство за залог на 15 септември, след като завърши успешно дългоочакваното Сливане (The Merge). Актуализацията направи възможно драстичното намаляване на въглеродния отпечатък на блокчейна.

Dogecoin (DOGE) се превърна във втората по големина криптовалута, използваща доказателство за работа (само след Биткойн). Фондация Dogecoin обаче потвърди, че преминаването към PoS ще бъде част от пътната карта на меме криптовалутата. По-рано тази година Бутерин потвърди, че помага на Dogecoin да премине към модела на стейкинг.

Що се отнася до Zcash, алткойнът също е на път да се откаже от консенсусен алгоритъм за доказателство за работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP


По време на срещата на върха Бутерин отбеляза, че преходът е преминал по-добре от очакваното. Общността на разработчиците на Етериум (ETH) сега ще се съсредоточи върху това да направи втория по големина блокчейн по-мащабируем.

Канадският програмист определи мащабируемостта като най-важния въпрос за следващите 18 месеца, като добави, че това е нещо, което екосистемата трябва да “постигне”.

Бутерин също така заяви, че разработчиците на Етериум работят върху подобряване на устойчивостта на цензура и защитата на личните данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP: Рекордна активност в мрежата – какво означава това?

През изминалия уикенд, докато по-голямата част от крипто пазара показа признаци на възстановяване, XRP се открои с ръст на цената до $0.50, тъй като бичите настроения надделяха над мечите тенденции.

май 30, 2023 16:30 2 мин. четене

Защо институциите могат да започнат да прехвърлят $100 милиона в IEO на Tradecurve (TCRV)

С пускането на Биткойн ентусиастите видяха ползата от наличието на децентрализирана система за транзакции на стойност, която не разчита на централизирана институция.

май 30, 2023 15:54 3 мин. четене

Медицинската сестра, която спечели $1.3 милиона от дела на Илон Мъск в Twitter, купува токени от предварителна продажба на Tradecurve (TCRV)

Попитайте медицинската сестра, която спечели над $1.3 милиона от закупуването на акции на Twitter и тя ще ви каже, че инвестирането в обещаващи проекти е идеалният начин за придобиване на дългосрочни печалби. 

май 30, 2023 15:02 3 мин. четене

Показва ли GALA, че GameFi умира? AI криптовалутите ли са следващите скъпоценни камъни на бичия пазар?

GameFi индустрията се описва основно като връзка между традиционните и децентрализираните екосистеми за игри. Индустрията изигра съществена роля за привличане на вниманието на хората. 

май 30, 2023 15:01 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.