НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin трябва да премине към PoS, според Виталик Бутерин

24.09.2022 12:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin трябва да премине към PoS, според Виталик Бутерин

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин заяви, че Dogecoin трябва да премине към доказателство за залог (PoS) по време на виртуалното си участие в Mainnet 2022 - конференция за криптовалути, организирана от фирмата за блокчейн анализи Messari.

Бутерин смята, че монетата за защита на личните данни Zcash (ZEC) също трябва да спре да използва механизма за доказателство за работа (PoW).

Етериум премина към доказателство за залог на 15 септември, след като завърши успешно дългоочакваното Сливане (The Merge). Актуализацията направи възможно драстичното намаляване на въглеродния отпечатък на блокчейна.

Dogecoin (DOGE) се превърна във втората по големина криптовалута, използваща доказателство за работа (само след Биткойн). Фондация Dogecoin обаче потвърди, че преминаването към PoS ще бъде част от пътната карта на меме криптовалутата. По-рано тази година Бутерин потвърди, че помага на Dogecoin да премине към модела на стейкинг.

Що се отнася до Zcash, алткойнът също е на път да се откаже от консенсусен алгоритъм за доказателство за работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP


По време на срещата на върха Бутерин отбеляза, че преходът е преминал по-добре от очакваното. Общността на разработчиците на Етериум (ETH) сега ще се съсредоточи върху това да направи втория по големина блокчейн по-мащабируем.

Канадският програмист определи мащабируемостта като най-важния въпрос за следващите 18 месеца, като добави, че това е нещо, което екосистемата трябва да “постигне”.

Бутерин също така заяви, че разработчиците на Етериум работят върху подобряване на устойчивостта на цензура и защитата на личните данни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете прехвърлят десетки милиони – очаква ли се още спад на цената?

В разгара на по-широкия пазарен спад Dogecoin (DOGE) се бори с низходящ натиск, като се опитва да задържи цената си над критичното ниво на подкрепа от $0.15.

14.04.2024 21:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Solana с важно съобщение за проблемите на мрежата

Блокчейнът Solana (SOL) наскоро се сблъска с предизвикателства, свързани с продължително претоварване на мрежата, което доведе до много неуспешни транзакции.

14.04.2024 15:00 2 мин. четене

“Събудих се и бях изгубил $1.14 милиона” сподели трейдър на меме токени

Търговията с ливъридж може да засили печалбите, но и да увеличи загубите, особено на волатилни пазари като този на криптовалутите.

14.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.