НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

23.09.2022 20:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

Дъщерното дружество на DeFi Technologies, Valour, ще дебютира на Франкфуртската фондова борса с новия си въглеродно неутрален борсово търгуван продукт (ETP) за Биткойн. Търговията на продукта стартира на 23 септември. 

ESG съобразен ETP

Компанията позиционира своя ETP като “устойчив и щадящ климата” експозиция към Биткойн с такса за управление от 1.49%. Съобщава се, че съответствието с глобалните екологични цели и екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG) се постига чрез финансиране на сертифицирани инициативи за отстраняване и компенсиране на въглеродни емисии с цел неутрализиране на свързания с BTC въглероден отпечатък.

За да структурира ETP, Valour си партнира с Patch – платформа, която предоставя инфраструктура за действия по климата и преди това е работила с Andreessen Horowitz и други известни институционални инвеститори. В съобщението се посочва: 

Всички въглеродни емисии, свързани с инвестицията, ще бъдат автоматично насочени към постигане на въглеродно неутрален резултат, като се използва API-базирано решение на Patch, което взема предвид различни входни данни, като например ефективността на минното оборудване, разпределението на енергията на хеш и данни за въглеродните емисии на национално ниво, за да се оцени количеството въглеродни емисии, които портфейлът на Valour има.

Patch ще отговаря за подбора на проектите въз основа на тяхната екологична цялост. 

Съществуващият набор от ETPs на Valour включва Valour Binance (BNB), Valour Uniswap (UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM) и Enjin (ENJ). През март 2022 г. компанията съобщи, че е достигнала $274.2 милиона в активи под управление.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още спадове на крипто пазара, твърдят от Coin Bureau


Въпреки че крипто пазарите са изправени пред трудни обстоятелства тази година, интересът към финансовите продукти, свързани с крипто е устойчив. 

През юли швейцарската компания за крипто инвестиции 21Shares пусна два нови ETP, които предлагат на инвеститорите експозиция към най-големите криптовалути. Продуктът същевременно се стреми да смекчи волатилността чрез ребалансиране на активите спрямо щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.