НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

Дъщерното дружество на DeFi Technologies, Valour, ще дебютира на Франкфуртската фондова борса с новия си въглеродно неутрален борсово търгуван продукт (ETP) за Биткойн. Търговията на продукта стартира на 23 септември. 

ESG съобразен ETP

Компанията позиционира своя ETP като „устойчив и щадящ климата“ експозиция към Биткойн с такса за управление от 1.49%. Съобщава се, че съответствието с глобалните екологични цели и екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG) се постига чрез финансиране на сертифицирани инициативи за отстраняване и компенсиране на въглеродни емисии с цел неутрализиране на свързания с BTC въглероден отпечатък.

За да структурира ETP, Valour си партнира с Patch – платформа, която предоставя инфраструктура за действия по климата и преди това е работила с Andreessen Horowitz и други известни институционални инвеститори. В съобщението се посочва: 

Всички въглеродни емисии, свързани с инвестицията, ще бъдат автоматично насочени към постигане на въглеродно неутрален резултат, като се използва API-базирано решение на Patch, което взема предвид различни входни данни, като например ефективността на минното оборудване, разпределението на енергията на хеш и данни за въглеродните емисии на национално ниво, за да се оцени количеството въглеродни емисии, които портфейлът на Valour има.

Patch ще отговаря за подбора на проектите въз основа на тяхната екологична цялост. 

Съществуващият набор от ETPs на Valour включва Valour Binance (BNB), Valour Uniswap (UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM) и Enjin (ENJ). През март 2022 г. компанията съобщи, че е достигнала $274.2 милиона в активи под управление.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят още спадове на крипто пазара, твърдят от Coin Bureau


Въпреки че крипто пазарите са изправени пред трудни обстоятелства тази година, интересът към финансовите продукти, свързани с крипто е устойчив. 

През юли швейцарската компания за крипто инвестиции 21Shares пусна два нови ETP, които предлагат на инвеститорите експозиция към най-големите криптовалути. Продуктът същевременно се стреми да смекчи волатилността чрез ребалансиране на активите спрямо щатския долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене