НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin (DOGE) навършва 10 години – какво се случва с цената

06.12.2023 14:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin (DOGE) навършва 10 години – какво се случва с цената

Dogecoin, водеща криптовалута, вдъхновена от мемета, появила се през 2013 г., отбеляза десет години от създаването си днес, 6 декември.

Токенът DOGE бе пуснат на пазара на 6 декември 2013 г., а през първите тридесет дни от пускането на официалния уебсайт dogecoin.com бяха регистрирани близо един милион посетители.

През седмицата, предшестваща десетия рожден ден на DOGE, метриките на веригата станаха бичи, което сигнализира, че е възможно продължаване на неотдавнашния възходящ ценови тренд.

Успоредно с това събитие стойността на Dogecoin се повиши значително, като преодоля нивото на съпротива от $0.08 и напредна към границата от $0.12.

Традиционно през периода 6-7 декември Dogecoin отбелязwа спад на цената. Сегашният пейзаж обаче се различава значително. Пазарът на криптовалути в момента се движи от забележителното покачване на стойността на Биткойн, което съответно тласка нагоре и други алтернативни монети на този бичи пазар.

Социалното привличане на Dogecoin играе ключова роля при определянето на ценовата му траектория. Ескалиращата социална тенденция около Dogecoin предполага потенциален приток на лица, които навлизат на пазара с намерения за печалба.

Неотдавна Dogecoin (DOGE) проби установения по-рано възходящ модел на мегафонната графика, като надхвърли забележителното ниво на съпротива от $0.1 след осеммесечна продължителност. По-ранната съпротива, която сега функционира като ниво на подкрепа от $0.08, стана свидетел на значителна търговска активност, надхвърляща тази на много други криптовалути. Забележително е, че 50-дневната пълзяща средна се намира на $0.06, което е значително по-ниско от текущата цена на търговия.

Четиринадесетдневният индекс на относителната сила (RSI) възлиза на 79, което показва състояние на свръхпокупка и подсказва за потенциална предстояща корекция.

Продължаващият скок, предизвикан от конкретни събития, може да доведе до последващ спад, когато първоначалното въздействие отшуми. Това потенциално би могло да покани продавачите на шорт позиции на пазара, генерирайки натиск за продажба, който може да доведе до понижаване на цената под $0.09.

Въпреки първоначалните опасения за предстояща ценова корекция поради рязкото намаляване на транзакциите на Dogecoin от 1.7 милиона на 525,830 между 28 ноември и 2 декември, мрежата Dogecoin демонстрира впечатляващо съживяване на фона на по-широкото рали на крипто пазара през тази седмица.

След краткия спад до 525,830 транзакции на 2 декември, те нараснаха с близо 300%, надхвърляйки границата от 1.46 милиона на 4 декември. Това съживяване на активността подчертава устойчивостта на Dogecoin и способността му да се възстановява в отговор на преобладаващата пазарна динамика.

Към момента на писане на статията Dogecoin се търгува за $0.1014, като през последните 24 часа обемът на търговията е $2.6 милиарда. Това отразява забележително увеличение от 13.7% през последния ден и значителен скок от 22.6% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.