НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin (DOGE): Активността в мрежата на криптовалутата расте

октомври 23, 2022 17:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin (DOGE): Активността в мрежата на криптовалутата расте

Криптовалутата Dogecoin (DOGE) все още се бори с продължително низходящо движение на цената - фактор, който поставя под съмнение потенциала на актива да възстанови върховете си от 2021 г.

Въпреки това част от инвеститорите вероятно залагат на отскока на токена, както се подчертава от нарастващия брой притежатели.

Всъщност, към 23 октомври Dogecoin имаше 4,456,459 притежатели, което представлява ръст от около 2% спрямо 4,365,551 притежатели, регистрирани на 24 юли. Като цяло през тези три месеца десетата по пазарна капитализация криптовалута е добавила близо 100,000 нови притежатели, според данни на CoinMarketCap.

Междувременно активността на притежателите не се е отразила на цената на Dogecoin. Към момента на публикуване активът се търгуве около $0.0593, което представлява корекция от над 16% през последните три месеца.

Несъответствието между цената на DOGE и ръста на притежателите може да се дължи на няколко фактора, включително на убеждението, че стойността на меме криптовалутата потенциално ще се повиши. Забележително е, че очакването за ново покачване на алткойна се подчертава от продължаващото натрупване на актива от китовете и свързаната с това мрежова активност, която се стреми да придаде на токена по-голяма полезност.

Скокът на притежателите корелира и с последното развитие около придобиването на социалния медиен гигант Twitter от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск. Струва си да се отбележи, че Мъск е бил значителна фигура в общността на Dogecoin в миналото и възможността за завършване на сделката може да има потенциално въздействие върху DOGE.

Забележително е, че Мъск е изразил подкрепа за DOGE, докато работи с основните разработчици в опит да изгради меме токена. Предишните туитове на Мъск за Dogecoin често тласкаха цената на актива нагоре.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори активно трупат този алткойн


В същото време, ако сделката се осъществи, това може да бъде бича перспектива за Dogecoin с възможността да бъде добавен като метод за плащане в социалната мрежа.

През последните месеци Twitter все повече обхваща крипто сектора, като платформата позволява на потребителите да слагат NFT като профилни снимки, наред с използването на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) за ‘бакшиши‘.

Като цяло, в момента Dogecoin няма значителни разработки около мрежата и общите му перспективи зависят от по-широкото движение на пазарните цени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене

Защо Floki Inu поскъпна с над 150% в рамките на последния месец?

Общността на Floki Inu (FLOKI) гласува „за“ на предложение за изгаряне на 4.2 трилиона токена на стойност над $100 милиона на своя междуверижен мост.

януари 30, 2023 15:10 2 мин. четене