НАЧАЛО Други

Добър момент ли е за покупка на акции на Coinbase?

28.01.2024 10:47 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добър момент ли е за покупка на акции на Coinbase?

През 2023 г. пазарът на криптовалути отбеляза значителен ръст, като стойността му се увеличи от приблизително $800 милиарда в началото на годината до над $1.6 трилиона в края на годината.

След предизвикателната 2022 г. се наблюдава забележителна промяна в нагласите на инвеститорите към дигитални активи, отразена в забележителното представяне на Coinbase Global.

Акциите на криптовалутата отбелязаха забележителен ръст от 391% през 2023 г., надминавайки индекса Nasdaq Composite, въпреки че през тази година отбелязаха спад от 26% към 22 януари, те все пак показват ръст от 3.5% към момента на писане на статията.

Възниква обаче въпросът: Дали Coinbase е атрактивна инвестиция за сегашното разглеждане?

На фона на сътресенията в криптовалутната индустрия през последните няколко години Coinbase се наложи като устойчива сила. Заслугата за тази устойчивост се дължи на основателя и главен изпълнителен директор Брайън Армстронг, който даде приоритет на работата в рамките на регулаторните рамки и сътрудничеството със законодателите, отличавайки Coinbase от много други крипто компании.

Този стратегически подход не само позволи на Coinbase да устои на сътресенията в индустрията, но и я позиционира като водеща платформа за търговия. По данни на ТheBlock обемът на търговията на Coinbase през декември е достигнал $70 милиарда, което ѝ осигури мястото на четвърта по големина в световен мащаб.

Фокусът на компанията върху осигуряването на изключително потребителско изживяване утвърди Coinbase като водещ брокерски и борсов оператор на криптовалути, привлекателен както за индивидуални, така и за институционални клиенти.

Неотдавнашното одобрение на 11 спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), при които повечето мениджъри на активи използват Coinbase като попечител, допълнително затвърждава позицията ѝ на надежден партньор в индустрията.

Стимулиране на растежа на периодичните приходи

Осъзнавайки нуждата от устойчив бизнес модел, Coinbase стратегически измести фокуса си от разчитането единствено на променливите обеми на търговия и свързаните с тях такси към изграждането на стабилен и повтарящ се поток от приходи.

Наблягайки на предлагането на абонаменти и услуги, особено чрез решения за попечителство, Coinbase цели да подобри управляемостта и да получи видимост за бъдещите потоци от приходи.

През последното тримесечие продажбите от абонаменти и услуги нараснаха с впечатляващите 59% на годишна база, съставлявайки 52% от общите приходи на компанията. Тези положителни тенденции съответстват на целта на компанията да намали зависимостта си от пазарните колебания, предлагайки окуражаващи сигнали на акционерите.

Висок риск, висока печалба

Въпреки звездното представяне на Coinbase през 2023 г. и възобновения оптимизъм в индустрията на криптовалутите, инвеститорите трябва да подхождат към акциите на Coinbase с повишено внимание.

Считана за инвестиция с висок риск и висока възвръщаемост, присъщият риск произтича от началния етап на развитие на пазара на криптовалути. Бъдещето на индустрията остава несигурно, а предизвикателства като регулаторни пречки могат да представляват заплаха за успеха на Coinbase.

Въпреки че Coinbase служи като потенциален залог за цялостния растеж на пазара, от решаващо значение за инвеститорите е да признаят волатилността и несигурността, свързани с пейзажа на криптовалутите. В зависимост от индивидуалната толерантност към риска и убедеността в бъдещето на криптовалутите, Coinbase може да представлява възможност за експозиция към този развиващ се клас активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.