НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Следваща цел $50,000?

27.01.2024 16:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Следваща цел $50,000?

Макс Кайзер, виден поддръжник на Биткойн (BTC) и съветник на президента на Ел Салвадор Найиб Букеле, наскоро прогнозира значително увеличение на стойността на BTC, като постави незабавна цел от $50,000.

Тази прогноза се появява на фона на забележителни дейности на пазара на криптовалути, като например съществени движения от страна на Grayscale и увеличаване на броя на активните адреси на BTC.

Неотдавнашните събития в сферата на криптовалутите, особено по отношение на Биткойн, предизвикаха значителен интерес. Кайзер, непоколебим привърженик на Биткойн, основава прогнозата си на различни пазарни динамики, включително неотдавнашните действия на Grayscale и участието на големи финансови институции в крипто сферата.

Наблюдава се, че Grayscale, хедж фонд за криптовалути, продава значителни количества Биткойн, надхвърлящи $1.6 милиарда. Според Кайзер тази маневра е възстановила равновесието в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Освен това той предполага, че забавянето на одобряването на спот Биткойн ETF от Комисията по ценните книжа и фондовите борси за 11 компании е било повлияно от определени играчи на Уолстрийт, което е ключов фактор в неговата прогноза.

Кайзер предвижда нова ера за BTC от 2024 г. до 2028 г., характеризираща се с доминация на големи играчи като BlackRock и други структури от Уолстрийт. Тази ера следва предишната фаза, водена от Майкъл Сейлър и MicroStrategy, които започнаха да акумулират BTC през август 2020 г.

Едновременно с това крипто аналитикът Али Мартинес отбеляза значително увеличение на броя на активните Биткойн портфейли, особено на тези, които държат над $1 милион в BTC.

Този скок предполага засилено участие от страна на големи инвеститори, или “китове“. Обратно, контрастна тенденция се наблюдава сред по-малките търговци на BTC, като се забелязва спад в портфейлите, притежаващи около 1 BTC.

Тази тенденция може да показва фаза на пазарно приспособяване, което потенциално може да доведе до възстановяване на цената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.