НАЧАЛО Биткойн

Добър момент ли е да се купува Биткойн на тази цена?

06.06.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добър момент ли е да се купува Биткойн на тази цена?

През последните 2 седмици Биткойн (BTC) поддържаше тесен ценови диапазон, показващ значителни нива на подкрепа и съпротива.

Тези нива представляват както примамливи точки за влизане, така и повишен риск за търговците, докато BTC се ориентира към следващото си движение.

Credible Crypto“, познат анализатор в общността на търговците на Биткойн и криптовалути, наскоро сподели прозрения за ситуацията. Той предупреди за очертаващата се волатилност, подчертавайки близостта на BTC до горния край на диапазона, което предполага потенциално краткосрочно отдръпване към подкрепата на долния диапазон.

Тази предпазливост произтича от наблюдаваното рязко нарастване на отворения интерес (OI), въпреки настоящата неутралност на пазара. Подобен сценарий, според Credible Crypto, създава предпоставки за шорт или лонг скуиз, което потенциално може да доведе до пробив от съществуващия диапазон.

По отношение на прогнозите, макар да признава както бичи, така и мечи сценарии, Credible Crypto изрази склонност към бичи настроения. Той сподели своята вяра за шорт скуиз, който би могъл да тласне BTC към пробив нагоре.

Този анализ подчертава динамичния характер на търговията с криптовалути, при която трейдърите трябва да се ориентират в сложни ценови модели и пазарни настроения. Прозренията на Credible Crypto предлагат ценни насоки за тези, които се стремят да се възползват от следващото значително движение на Биткойн.

От друга страна, дневната графика на BTC/USD показва 3-месечен диапазон между $60,000 и $72,000 с две отклонения – едното нагоре до $73,805, а другото надолу до $56,535. Вътре в този по-голям диапазон се намира по-тясната зона, която Credible Crypto споменава в своя анализ.

По-специално, този диапазон с по-ниска времева рамка има същата съпротива при $72,000 и по-висока подкрепа при $66,000. Втората е това, което трейдърът смята за идеална точка за влизане в Биткойн, ако това някога се случи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.