НАЧАЛО Други

Банковата криза се е надвесила над САЩ – какво означава това за Биткойн

05.06.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банковата криза се е надвесила над САЩ – какво означава това за Биткойн

Анализаторът на Real Vision Джейми Коутс твърди, че важен индикатор за Биткойн сега демонстрира бичи сигнал на фона на опасенията от нова банкова криза в САЩ.

Бившият анализатор на Bloomberg сподели със своите в X (Twitter), че макроикономическите условия скоро може да тласнат стойността на BTC нагоре:

Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) подчерта, че 63 американски банки са близо до фалит. Това се дължи на факта, че тези банки притежават $517 милиарда нереализирани загуби. Междувременно, след известно стабилно движение на цените от март насам, моят пряк модел на тенденциите при Биткойн индикира бичи сигнал. С понижението на DXY, по-ниската доходност и корпоративните спредове, можете ли да го усетите? Това е ароматът на ликвидност на централните банки във въздуха.

Изглежда, че Коутс използва комбинация от пълзящи средни, метриката за печалба и загуба и индикатора Slope.

Анализаторът предполага, че нестабилността в банковия сектор може да подтикне Федералния резерв да инжектира ликвидност на пазарите, което според него би било благоприятно за Биткойн.

В своя тримесечен доклад за банковия профил от 29 май FDIC отбеляза, че банките са обременени с над половин трилион долара загуби на хартиен носител в балансите си, главно поради експозицията им към пазара на жилищни имоти.

Нереализираните загуби представляват разликата между покупната цена на ценните книжа и текущата им пазарна стойност. Тези загуби могат да се превърнат в сериозен пасив, когато банките се нуждаят от ликвидност.

Въпреки че FDIC спомена, че банковата система на САЩ не е в непосредствена опасност, тя предупреди, че продължаващата инфлация, нестабилните пазарни курсове и геополитическите проблеми продължават да създават напрежение в сектора.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $71,103, което представлява ръст от 2.5% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.