Home

Добра новина за Nvidia в крипто делото срещу компанията – акциите скочиха с 3.5%

19.06.2024 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра новина за Nvidia в крипто делото срещу компанията – акциите скочиха с 3.5%

Неочаквано, Върховният съд на Съединените щати сега ще обмисли разглеждане на иска от производителя на чипове Nvidia за прекратяване на делото за измама.

В жалбата се твърди, че през 2017 и 2018 г. Nvidia е измамила инвеститорите за това как нейните свързани с крипто продажби са повлияли върху растежа на приходите.

Правната битка започна през 2018 г., когато започна огромното търсене на чипове на Nvidia за крипто копаене, тъй като е известно, че се справят със сложни математически изчисления, необходими за копаене на криптовалути като Биткойн. Впоследствие група акционери в Калифорния обвиниха Nvidia и нейния главен изпълнителен директор Дженсън Хуанг в пренебрегване на законите за ценните книжа, като омаловажават ролята на свързаните с крипто продажби за скока на приходите през този период от време.

Първоначално отхвърлен от окръжен съд миналата година, търсещ неуточнени щети, колективния иск беше възобновен от деветия окръжен апелативен съд на САЩ. Оказа се, че ищците твърдят, че Хуанг е направил „неверни или подвеждащи изявления съзнателно или по непредпазливост“ според апелативния съд.

Без да се притеснява от тази присъда, Nvidia се обърна към Върховния съд с аргумента, че подобно действие може да отвори врати за „злоупотреба и спекулативно съдебно дело“. И сега неочаквано, най-висшият съд на Америка ще изслуша молбата на Nvidia и потенциалнно да прекрати делото.

Въпреки този правен проблем, който все още продължава, на 18 юни акциите на Nvidia се изстреляха с 3.5%, което доведе пазарната капитализация до над $3.34 трилиона. Това изключително представяне я постави над индустриалните гиганти Microsoft и Apple като най-ценната фирма в света, като по този начин подчерта вярата на инвеститорите в технологичното предимство на Nvidia и бъдещите перспективи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.