НАЧАЛО Регулации

Добра новина за крипто пазара – официално отхвърлиха противоречивото предложение на SEC

16.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добра новина за крипто пазара – официално отхвърлиха противоречивото предложение на SEC

Сенатът в САЩ официално гласува в четвъртък относно резолюция, насочена към отмяна на спорните счетоводни насоки от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

На скорошна сесия на Сената законодателите приеха H.J.Res. 109, законодателен ход, насочен към отричане на Счетоводен бюлетин (SAB) № 121 на SEC. Тази резолюция, която получи двупартийна подкрепа с 60 на 38 гласа, е насочена към ограничения, наложени на силно регулирани финансови институции, като им забранява да предлагат попечителски услуги за криптовалути като Биткойн.

Резолюцията, която вече е одобрена от Камарата, има за цел да елиминира строгите ограничения на финансовите субекти по отношение на попечителството на дигитални активи. Съгласно Закона за преглед на Конгреса, H.J.Res. 109 се стреми да премахне тези бариери, позволявайки на регулираните фирми да навлязат в пространството за попечителство на криптовалути.

Въпреки одобрението на Сената, Белият дом сигнализира, че се противопоставя на законодателството. Скорошно изявление на администрацията показва намерението на президента Байдън да наложи вето на законопроекта, ако стигне до бюрото му. Администрацията твърди, че отмяната на SAB 121 би попречила на усилията на SEC да защити инвеститорите и по-широката финансова система на пазарите на криптоактиви.

Поддръжниците на H.J.Res. 109 твърдят, че отмяната на SAB 121 е от съществено значение за защитата на потребителите, особено като се имат предвид скорошните одобрения на спот Биткойн ETF от SEC. Те твърдят, че диверсифицирането на договореностите за попечителство сред регулираните субекти е необходимо за справяне с опасенията относно рисковете от централизация, свързани с притежанията на BTC.

Критиците на SAB 121 смятат, че правилото прекомерно ограничава финансовите институции, възпрепятствайки способността им да отговорят на нарастващото търсене на услуги за криптовалути. Те твърдят, че регулираните субекти разполагат с необходимите рамки и протоколи за ефективно управление на рисковете от попечителството.

Въпреки одобрението на Сената, бъдещето на H.J.Res. 109 остава несигурно поради потенциалното президентско вето. Ако президентът Байдън наложи вето на законопроекта, той ще спре напредъка, поддържайки сегашния регулаторен пейзаж около попечителството на дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.